Keurmerk

DuvelHoewel de supermarkt voor mannen hetzelfde is, als de bestuurdersstoel voor vrouwen, ontkom je er soms niet aan om je eigen bier te halen. En mocht Ik was in Haren er al vrijwel niets van begrepen hebben de vorige keer in de supermarkt, vanmiddag was het nog lastiger. Althans zo leek het. Tegenwoordig zitten er allerlei keurmerken op de verpakking. En zo’n keurmerk betekent dan vaak: minder suiker, minder zout, minder calorieën, minder geld over,minder et cetera. Vooral minder dus! Even nadenken leert ons, dat we deze rotzooi dus gewoon moeten laten staan. Immers, minder suiker, zout en calorieën betekent minder smaak en dus flauwe gore troep. Keurmerken op de koffie houdt in dat de koffieboeren een hoge prijs voor de koffie hebben gekregen. Kortom, de rijke koffieboeren worden rijker en de arme krijgen niets meer omdat hun koffie te goedkoop is. Bovendien is er voor het drukken van een keurmerk extra inkt nodig, wat weer een extra belasting voor het milieu oplevert. Duizelend van alle logo’s heeft Ik was in Haren gekeken op zijn krat Duvel en …. Gelukkig geen keurmerk te bekennen. Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s