Filmtip: Voksne mennesker

voksne menneskerTerwijl milieubewust Nederland niet op zijn werk kan komen, omdat de NS weer eens keihard falen, zit Ik was in Haren (IWIH vanaf nu!) ziek, niet op bed liggend, zichzelf en anderen te irriteren op het web, of wat daar nog van over is. Hoe deprimerend deze dag ook is, de treinen rijden toch niet. En dus gaat IWIH zo af en toe een filmtip geven, om je tijd door te komen. Geen over de top gespectaculeerde Hollywoodfilms voor het RTL-volk, maar de wat onbekendere films, waar je misschien nog niet van gehoord hebt. We beginnen met ‘Voksne mennesker’ uit 2005. De ondertitel van deze film luidt: Dark Horse. (IWIH kan jullie helaas niet vertellen dat deze film gewoon op nieuwsgroepen te vinden is.) Nietsnut Daniel noemt zichzelf graffiti-artiest en kalkt Kopenhagen onder met allerlei liefdesverklaringen. De boze arm der wet is hij altijd 1 stap voor. De enige die Daniel wat problemen oplevert, is zijn vriend Morfar. Daniel leidt dus een idealistisch zorgeloos bestaan. Tot hij verliefd wordt op Franc, het meisje van de bakker, die op een zelfde nonchalante wijze door het leven gaat. Vanaf dat moment sluipen langzaam de zorgen binnen in het leven van Daniel. De film is geschoten in zwart-wit in een ruwe setting waardoor er een dogma-school sfeertje ontstaat. De film kent allerlei onverwachte maar kleine wendingen waardoor je tot het einde je blijft afvragen waar de film uiteindelijk naar toe zal gaan. IWIH heeft deze film in ieder geval erg kunnen waarderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s