Filmtip: Punch drunk love

adam sandlerZoals beloofd, zal IWIH zo heel af en toe een filmtip geven. Geen oppervlakkige inspiratieloze bagger als ‘Pirates of the Caribbean‘ of ‘Dear white people‘, maar kleine juweeltjes die nooit het grote publiek hebben gehaald. Vandaag hebben we Punch-Drunk Love uit 2002. Ja Adam Sandler speelt er in mee, maar nu niet meteen gaan jankstralen en afhaken. De regie is namelijk van Paul Thomas Anderson en dat maakt alles goed. Adam Sandler speelt hier een fantastische rol, ja echt waar, hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt. Het wordt nog sterker, dit is zelfs de enige romantische komedie waar IWIH ooit om heeft kunnen lachen. Adam Sandler speelt de rol van Barry Egan. Barry Egan heeft een klein bedrijfje. Daar wordt op een ochtend een orgeltje op de stoep gesodemieterd, wat hij onder zijn hoede neemt. Verder ontdekt meneer een gat in de Airmiles-actie, raakt hij in conflict met een exploitant van een telefoonlijn en wordt hij verliefd op Lena (Emily Watson). De momenten die Barry Egan meemaakt zijn heel knap uitgewerkt. Deze voelen voor de kijker zelfs regelmatig als ongemakkelijk…

een reactie

  1. Ik ga niet weer zo’n vage film zitten kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s