De grote rechtse leugen

gastarbeiders

Het is toch knap om iets overhoop te halen en daar vervolgens je grootste tegenstander succesvol de schuld van te geven. Je blijft het gewoon herhalen en uiteindelijk trappen hele volksstammen erin. Dan mag je de spindokters die dat voor elkaar kregen wel met een leuke beloning weg laten komen. Rechts Nederland is het gelukt door de schuld van de multiculturele samenleving helemaal in de schoenen van “links” te schuiven. Terwijl zij, het groot kapitaal, de multinationals het toch zelf waren die het mogelijk maakten. Mijn vader, 75 jaar oud inmiddels kan er prachtig over vertellen. Hoe het groot metaal bedrijf waar hij werkte met een wervingsbureau Marokko in trok en uit steeds meer inheemse gebieden goedkopere arbeiders hierheen haalde. Eerst nog uit de stad toen van het platteland en uiteindelijk uit de bergen (de Berbers). Het was halverwege de jaren 60 en vooral ongeschoolde migranten waren hier nodig. Onder druk van de werkgevers werden tijdelijke contracten omgezet in permanente want steeds opnieuw mensen inwerken schoot niet op. Neem hierbij dat min of meer per ongeluk die migranten premies bleken te betalen en ze dus aanspraak konden maken op de sociale voorzieningen toen het weer wat minder ging. Gezinshereniging omdat je nu eenmaal met mensen en niet met dingen te maken had maakte het geheel compleet. In eerste instantie waren de linkse partijen in ons land zelfs tegen arbeidsmigratie omdat dit immers oneerlijke concurrentie was voor de Nederlandse arbeiders. De hoop bestond dat al die mensen weer zouden vertrekken als er geen werk meer zou zijn en dat was dan ook 1 van de redenen om nauwelijks iets van een integratiebeleid te voeren. Maar ja je hebt met mensen te maken (niet met dingen) en die willen bij hun kinderen wonen en vice versa. Pas in de jaren 80 kwam het zogenaamde achterstandsbeleid en probeerden we de problemen (hoge werkeloosheid, criminaliteit en veel uitkeringen bij migranten) aan te pakken. Door een nogal fout klimaat waarin je veel dingen niet mocht benoemen was de aanpak in eerste instantie veel te slap. Dat is wel iets wat je vooral de linkse kerk mag aanrekenen. Maar de hele multiculti dus niet in mijn ogen. Daarvoor mag je de werkgevers in dit land aankijken. De VVD-ers die schaamteloos een paar jaar terug hetzelfde probeerden met Polen en Roemenen. De zakken vullen met goedkope arbeid en de uiteindelijke rekening aan de staat presenteren. Het lijken wel bankiers maar daarover later meer.

Advertentie

5 reacties

 1. Wij zijn als verzorgingsstaat ernstig doorgeschoten. We maken de mensen passief door overal maar te willen helpen. Zo creëer je nooit zelfredzaamheid.

 2. Het klopt bijna allemaal wat je zegt, ouwe! Het is inderdaad zo dat er arbeiders (!) uit het buitenland werden gehaald door de rechtsmensen.

  Linkschmenschen hebben de rest geïmporteerd. Zeg maar de niet-arbeiders. En hun familie. Inclusief achterneven, – en nichten.

  Daarbij kwam het gros van de gastarbeiders uit landen als Spanje en Italië (meer dan 80%), en is daar het merendeel daarvan ook gewoon terug naar het land van herkomst gegaan. Iets met nationale trots en identiteit en zo.

  Al met al verwar je dus economisch opportunisme en groei van nationale welvaart met de import van achterlijkheid, waar we met de dag meer en meer de vruchten van plukken. Vruchten geserveerd uit de loop van een AK-47. Eet smakelijk!

  1. Dat bedoel ik dus met dat het mensen zijn en geen dingen. Sommige zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar alleen de korte termijn is belangrijk voor het Kapitaal.

 3. Is dit Geenstijl?

 4. Dit is een van de punten die ik altijd heb aangekaart en nog weten de Tokkies het te spinnen en de schuld aan de PvdA te geven. En nog profiteert de VVD ervan terwijl het toch het CDA en de VVD waren die hiermee begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s