Meningen zijn als kontgaten…

internet-cablesHet leuke van het internet is dat je zo veel nieuwe en interessante mensen leert kennen. Et voilà, mijn eerste leugen al in de allereerste zin van mijn allereerste stukje op deze kakelverse site is geboren. Dat schiet lekker op. Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is dat het internet vol zit met mensen die zichzelf belangrijk genoeg vinden om ergens over mee te praten en/of de onhebbelijke drang bezitten om andere digitale tegenhangers zich ergens bewust te van laten worden. En dat allemaal vanuit de veilige cocon die zich tussen hun zitvlak en het medium van voorkeur bevindt. Vaak gebeurt dit ongevraagd en zeer regelmatig ook nog eens vanuit de anonimiteit. Schandalig en laf, natuurlijk.

Erger nog, men neemt zichzelf over het algemeen zeer (!) serieus en schaart kritiek op, of ridiculisering van, hun simplistische stupiditeit onder dezelfde noemer als het beeld van iemand die hun kinderen voor hun ogen in de brand steekt. Hoewel dat laatste in veel gevallen een prima uitkomst voor alle partijen zou kunnen zijn, vindt men het idee vaak toch not done en worden er emotionele termen als “moordenaar” en “klootzak” gebezigd. Niet echt constructief als je een probleem wil oplossen. Maar goed, terug naar de essentie. Iedereen wil zijn ei kwijt, linksom of rechtsom. Dat zorgt voor een boel herrie op de snelweg van bits en bytes, en de ruis is momenteel enorm vanwege het feit dat ze sinds een paar jaar bejaarden, autisten, vrouwen en buitenlanders op social media, zoals het door mij zeer geliefde Twitter, toelaten.

Mijn doel hier is dan ook om over zaken mee te praten en mensen zich zich ergens bewust van te laten worden. Dat ga ik doen vanuit een veilig, anoniem pseudoniem dat zich bevindt in een veilige cocon tussen mijn bureaustoel en mijn monitoren. Ik zal dit ongevraagd en zeer regelmatig doen. Kritiek en commentaar leveren staat u uiteraard vrij en wordt vanaf hier van harte toegejuicht, want dat geeft mij de kans om u te vertellen dat u het mis hebt en hoe verschrikkelijk onnozel u dan eigenlijk bent. En of u zich dat wel beseft. Want meningen zijn net als kontgaten; iedereen heeft er eentje, maar ik vind ze er vaak verschrikkelijk dom, raar en vies uitzien. Het weerhoudt mij er echter niet van om u in de toekomst regelmatig met de mijne te vergasten. Het wordt me een genoegen!

3 reacties

  1. Internet is een omgekeerde spiegel van je normale leven. Het geeft je een gevoel van vrijheid, omdat je er vrij anoniem kunt roepen wat je denkt, zonder dat je daar als persoon direct verantwoording hoeft af te leggen.

  2. Het is fijn om een anoniem pseudoniem te zijn!! 👌👈

    Xxx Wim.

  3. Mooie binnenkomer ! Gegroet en welkom Sven en inderdaad het ene kontgat is het andere niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s