Minder, Minder, Minder!

wildersOver veel dingen heb ik een best wel uitgesproken mening en dat gaat zeker op voor de politicus Geert Wilders. Om het voorzichtig te zeggen: Ben geen groot fan. Het dieptepunt in zijn loopbaan als factfree politicus en populist is denk ik wel de uitspraak: Minder, minder, minder Marokkanen die hij los wist te krijgen bij zijn aanhangers. Onmiddellijk kwamen hij en zijn handlangers met uitspraken van andere politici die in hun ogen net zo erg waren. Je mag toch van redelijk denkende mensen verwachten dat zij een uitspraak in een bepaalde context kunnen lezen? Wat mij in deze het meest verontrust is de gedachte die daar denk ik achter zit . Ik hoop het hier mis te hebben maar ben er wel zeker van dat er een idee achter deze oproep zat. Dit was niet een per ongelukje maar een weloverwogen daad van een politicus die hier iets mee wil bereiken. De eerste mogelijkheid is dan, wat het bij Wilders heel vaak is, gewoon goedkope retoriek om wat zetels in de peilingen te stijgen. Inmiddels is het al een beetje als een boomerang terug gekomen  omdat nogal wat partijgenoten (bv. die blonde limburgse stoot Stassen) zich afkeerden. Maar dat zal zeker niet zijn opzet zijn geweest. Ik ben toch echt bang dat de bedoeling was om groepen in onze samenleving verder tegen elkaar op te zetten. De Marokkanen en de overigen voor alle duidelijkheid. Omdat met meer angst en meer onbegrip het mogelijk is nog meer zetels binnen te halen. Om mensen die nog twijfelen aan zijn praatjes over de grens te trekken en daar wringt bij mij de schoen. Dat de man niet tot deportatie van moslims over wil gaan weet ik ook wel maar hij zet hier zijn verlangen naar meer zetels zo boven de beeldvorming en het welzijn van een hele groep dat ik er een nare smaak van in mijn mond krijg. Er zijn vast veel logischer verklaringen voor het Minder (3x) van Wilders. Ik wens de rechter die ernaar gaat kijken veel wijsheid toe. Veel meer dan vragen om er eens goed over na te denken kan ik niet.

4 reacties

  1. Wilders had het over criminele Marokkanen, niet over allemaal. En van mij mogen de criminelen best terug.

    1. Maar dat zei hij echt niet hoor. Vergat dat criminele, oeps !

  2. […] waarna de grote blonde leider de belofte doet dat te gaan regelen. Ik schreef hier al eens eerder over de vermeende bedoeling van deze bewust gedane uitspraak. Er stapten onmiddellijk PVV-leden op […]

  3. […] heeft een behoorlijke politiek gestuurde mening over Wilders; hier, hier, fascismealert hier, hier, hier en hier en over schedelmeters van FVD; hier, hier, hier  en over Heil Trump; hier en hier. Wij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s