En toen en toen en toen blog

U heeft ze vast zelf ook in uw omgeving; mensen met een zogenaamde weblog dat als een soort van dagboek moet fungeren. Mensen die iedereen met hun alledaagse ellende lastigvallen op verjaardagen, kraamvisite, begrafenissen, uitreikingen van diploma’s, bruiloften, zo vreselijk kan een gelegenheid niet zijn of je komt ze tegen. En zodra je maar in hun richting kijkt, begint het gejammer. Soms vragen ze eerst nog aan jou hoe het gaat, zodat het net is of jij wilde weten wat voor verschrikkelijks die zeikerds nu weer is overkomen. Maar dan wordt ook de gehele inhoud van medische encyclopedie als zijnde kwaal benoemd.  Logisch dat zulke mensen steeds meer als de builenpest gemeden worden, maar het is aan de andere kant ook wel heel zonde van iets wat in zijn beginjaren nog puur en alleen voor liefhebbers was: het internet!

Hele datacentra vol met nietszeggend gejank, waar ook werkelijk niemand, behalve de persoon zelf, die haar rol als slachtoffer nog eens op de monitor bevestigd ziet, op zit te wachten. Maar wat nog veel erger dan de waardeloze content is, is de tenenkrommende manier van schrijven!

“Maandag toen ging ik de ramen zemen, en toen ging dus de telefoon, en toen schrok ik zo, dat ik toen zo van mijn trapje viel, en toen was mij knie ook nog kapot. Toen ben ik toch maar even naar de huisdokter geweest en toen heeft hij…..”

Efin, u snapt mijn punt. Waar het internet vroeger nog een ontmoetingsplaats was voor mensen die eenzelfde hobby deelden (ftp’s l33ch3n met 0-hour scene releases), is het nu verworden tot een digitaal opvanghuis voor nauwelijks geletterde en psychisch labiele mensen, die niet meer worden gehoord op een verjaardag.

(Mocht u zich herkennen in bovenstaande brei van letters, dan heeft IWIH dit natuurlijk nooit zo bedoeld en heeft u waarschijnlijk het stukje niet goed begrepen.) Fijne avond!

8 reacties

 1. Zou jij niet eens lekker naar buiten gaan in plaats van je hele dagen te zitten storen aan mensen die een leuke hobby hebben?

 2. En wie gaat dan stukjes schrijven zodat we het donorbloed kunnen geven aan de bloedbank, wat onder jouw nagels vandaan komt?

 3. ikwasmeharen.nl is natuurlijk een leuk idee, maar geen lang leven beschoren als zijnde brulpodium. Ik geef het een paar weekjes…

  Kom je wel protesteren op 8 maart in Rijswijk, @ikwasinharen? Buitenlucht inderdaad, heerlùk! :)

  1. Een paar weken is de meest optimistische schatting die we tot nu toe hebben gehad!

   Gaan we na de demonstratie een biertje pakken dan?

   1. Dat hele buitenlucht verhaal moet je wel rustig oppakken hoor. Probeer eerst eens een week lang voorzichtig een raam open te zetten.

 4. Die entoeners met uitermate treurige spellingstechnieken staan allemaal in mijn facebook vriendenlijst. Dan weet je waar dat tuig uithangt.

  1. Het zou Facebook sieren om ook reacties met een belabberde schrijfstijl en/of vol met spelfouten te verwijderen.

 5. […] het 250ste (zegge: tweehonderdvijftigste) bericht op ikwasinharen.nl. Mede dankzij jullie steunbetuigingen die wij in het begin ontvingen, zijn we gegroeid tot de leukste site met de plaatsnaam Haren in de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s