Kernafval

Ja hoor! Het is weer zo ver! De debielenparade die zich “carnaval” laat noemen is op zijn laatste dag aanbeland, en dan is het helaas weer gebeurd voor dit jaar. Ik zeg helaas, omdat ik stiekem hoop dat terroristen het voor elkaar krijgen om elke gelieerde vereniging in Nederland zo enorm schijterig te maken dat er besloten wordt de hele santenkraam permanent een halt toe te roepen. Mijn acceptatie van burgerlijkheid kent namelijk grenzen aan diverse fronten, en eentje daarvan is deze compleet doorgeslagen meerdaagse fop-viering van een laatste avondmaal alvorens Aswoensdag zich aandient. En laten we eerlijk zijn; niemand houdt zich daadwerkelijk aan de vastentijd die zich vanuit het katholicisme aan de gelovigen opdringt totdat het Pasen is.

Dat is dan ook gelijk het hele probleem met deze semi-humoristische ruggenklopperij. Het is weer zo’n typisch Nederlands volks polderfestijn. Van oorsprong paganistisch, gekaapt door de kerk (of in ieder geval een poging gewaagd tot) en daarna maar lekker doorkwakkelen met halve intenties onder de zweem van een sprookjeskliek. De bierglazen worden gevuld met veel te duur laf prutbier, de buurvrouw wordt met een door overmatig alcoholgebruik slappe tampeloeris in de half-comateuse hooischuur geschoven en mensen die ik normaal gesproken mentaal capabel achtte, staan in Tarzan-pakjes mee te blèren met suggestieve kleuterteksten die uit verschrikkelijk amateuristische geluidsinstallaties begeleid worden door Duitse hoempapa-bende waar Wolter Kroes zijn vingers nog bij af zou likken. Je voelt je letterlijk dommer worden als je in zo’n omgebouwde kantine met slingers en ballonnen van de Action staat. En ik wou oprecht dat dat een grap was.

Het boerenzuipfestijn met kutmuziek heeft ook niets weg van de sexy variant die we kennen van de foto’s en filmpjes uit Zuid Amerika, en dat is een volgend groot bezwaar. Nee, niet het feit dat we hier die cultuur niet hebben waarin seksualiteit van mannen en (in dit geval hoofdzakelijk) vrouwen iets moois is en we daar gewoon van mogen genieten zonder ons verplicht te moeten schamen. Die illusie van een prachtig Nederland waarin dat kan heb ik wel van me afgezet dankzij beroepsgekwetste vette wijven en lelijke leunstoelfeministes als Asha ten Broeken & co. Nee, mijn bezwaar is dat men de Braziliaanse übervariant van de carnavalsviering zo nu en dan probeert na te bootsen in de Randstad. De kans is groter dat je na het kijken van dat pislauwe aftreksel meer citroenhuid hebt gezien dan een arts in een geelzuchtkliniek te Kazachstan.

Geforceerd plezier is niet leuk. Voor niemand. Mensen die vanuit het hele land bewust naar Brabant, of godbetert Limburg, trekken om aan deze massale muzikale aflevering van Knoop-in-je-Zakdoek mee te doen, schaar ik onder de allerzieligste levenssoorten die er op deze mooie blauwe planeet te vinden zijn. Ja, ik heb er wel eens tussen gestaan om te kijken wat het was. Dus nee, je hoeft me niet te overtuigen van de “gezelligheid”. Als ik wil zuipen met mijn vrienden doe ik dat op een dag die ik zelf bepaal. Als ik in de kroeg naar muziek wil luisteren, zorg ik er voor dat dat gebeurt in een toko waar men beseft dat goede muziek gepaard moet gaan met goede geluidskwaliteit. Zonder slingers. En als ik überhaupt al mijn buurvrouw zou willen aanboren, sta ik op een zelfgekozen tijdstip voor de deur met een fles kwaliteitswijn. Voor degenen die wél ten prooi zijn gevallen aan deze obligate vorm van volks”vermaak”; ik wens u veel fermentatie toe in uw nest morgenvroeg, alsook veel schaamte de rest van het jaar wegens het volblaffen en bezwangeren van de oppas. Alaaf.

3 reacties

  1. Carnaval is er om eenmaal per jaar het onderscheid duidelijk te maken tussen de denkende beschaafde mens en de nog niet helemaal geëvolueerde mens.

  2. Ben ook niet zo van de carnaval. Doen de duitsers toch een stuk beschaafder met zo’n bierfestival en echte muziek van bv. Heino.

  3. […] tijd onzelfzuchtig bezig met het wegflikkeren van containers vol belastingpoet in dat openlijke hedonistenriool. Dit alles zodat men daar vooral lekker op hun handen kan blijven zitten en met elkaar, zonder […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s