Filmtip: Running with Scissors

En omdat u toch niets beters te doen heeft in uw oppervlakkige saai burgerlijk bestaan, bij deze weer een filmtip voor u als lezer. Voor deze keer heeft IWIH ‘Running with Scissors’ (2006) van Ryan Murphy uitgezocht. De film is gebasseerd op een autobiografisch boek van Augusten Burroughs. Deirde is moeder van Augusten en een mislukt dichteres die wacht op haar doorbraak. Deirde eet de antidepressiva als M&M’s. Norman, de vader van Augusten, kijkt niet op een borrel meer of minder, en zoekt zijn heil sinds de scheiding bij zo jong mogelijke vrouwen. Als Deirde compleet aan de grond zit, trekt Augusten in bij de psychiater dr. Finch en zijn gezin. En bij de psychiater zijn ze nog rijper voor het gesticht, dan bij Augusten thuis het geval was. Moeder Agnes zit gezellig heel de dag apatisch voor zich uit te staren, de oudste dochter Hope heeft een onbeheersbare jeuk aan haar onderlijf en de jongste dochter Natalie, kijkt lijdzaam toe hoe vaders zich heel de dag terugtrekt in zijn zogenaamde masturbatorium. Te midden van dit vrolijke stel moet Augusten zijn leven zien op te pakken. En dat doet hij onder andere door een vriendschap te beginnen met een pedofiele achterbuurman. Lees nog even terug bovenaan dat het geheel autobiografisch is en de film is eigenlijk nog absurder. O ja, spoel je grote boodschap niet zomaar weg, je weet nooit wat het je kan vertellen! Trrailer na de klik.

een reactie

  1. Die twee minuten van die trailer duren mij al veel te lang. Kun je niet beter gewoon gaan werken of zo ipv allemaal van die vage films kijken heel de dag? Zo maar een idee hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s