Propaganda

Sinds een paar jaar wordt voor iedereen met het verstand dat dat van een gemiddeld SP-gemeenteraadslid overstijgt duidelijker dat we massaal in de maling worden genomen. Niet alleen door de parlementaire eenheidsworst die zich voordoet als politieke diversiteit, maar in het bijzonder door haar spreekbuis der natie. Het Nederlandse publieke omroepbestel, de NPO dus, heeft het voor elkaar gekregen dat zelfs de grootste sceptici inmiddels door hun flinterdunne agenda heen prikken. Dat is best knap, gezien het merendeel van de bevolking tot een decennium geleden nog steeds het idee had dat de overheid betrouwbaar was en de publieke omroep waarlijk objectiviteit nastreefde.

De NPO, onder aanvoering van charismatische doch vrij onnozele oppergristen Henk Hagoort, omhelst slechts een paar belangen. Kritiekloos lijfsbehoud, het in stand houden van de interne grachtengordelbaantjescarrousel (inclusief uitwas naar “adviesbureaus”) en het continu blijven vertalen van de inmiddels antieke en totaal irrelevante PvdA-doctrine “De boel bij elkaar houden”. En daar mag zo nu en dan best wel eens een feitje voor sneuvelen, of zelfs er bij verzonnen worden al naar gelang de kans zich voordoet. De zogenaamde diversiteit in omroepen is net zo gefingeerd als het verschil tussen de PvdA en de VDD, met als grote contrast dat de NPO wel degelijk een visie heeft. Weliswaar een verwerpelijke, pedante en vileine visie, maar je moet het ze nageven; het is meer dan dat je in Den Haag kunt vinden vandaag de dag.

Want in Hilversum zitten namelijk ook de zonnekoningen van de Nederlandse kijkbuis; de NOS! Deze kliek laat zich het best omschrijven als een mengelmoes van slecht geïnstrueerde ANP-overtikstagiaires die regelmatig worden volgeblaft door Marcel Gelauff en de andere moeilijk kijkende post-babyboomers met halflange haren. Deze laatste bier,- en bitterballenmannenclub acht zichzelf tot de moreel verheven boodschappers van de ultieme waarheid, en bevestigen elkaar gelukkig ook in die denkbeelden. Compleet autonoom, zonder enige vorm van eindverantwoording, kotste men de afgelopen jaren de multicul-regenboog over ons heen in opdracht van de verouderde reglementen zoals opgesteld door het kabinet van 1967. Feitelijk en reglementair voeren ze dus uit wat ze moeten doen, en de RvT lacht er bij en kijkt er naar. Nu is die Raad van Toezicht van de NOS natuurlijk, net als die van de NPO, een complete grap. Een kliek geriatrische patiënten met meer nevenfuncties dan aantal jaren levensverwachting, inclusief een complete aversie tegen vernieuwing.

Dan wil ik ook nog even benadrukken dat bijna alle medewerkers, televisiegezichten, directieleden, redactieleden en leden van de Raad van Bestuur van zowel de NOS als de NPO net zo blank zijn als de billetjes van albino-milf Anita Witzier. Dit geeft niet alleen blijk van opperste hypocrisie, maar ook van een gebrek aan toezicht van de Raad van Toezicht. Nog veel erger; redactieleden en “journalisten” binnen de NOS komen dus helemaal nooit in contact met Jan/Hassan met Pet! En vanuit die ivoren toren redeneerde en duidde men zichzelf, ons en het nieuws naar hun eigen waarheid, totdat er ineens twaalf voorvechters van de vrije/linkse pers in Parijs voor hun knar werden geschoten door elementen die Gelauff & Co tot de avond er voor nog naar de tyfus genuanceerd hadden. Nu kwam het ineens wel heel dichtbij allemaal, hoorde je de tonnen belastinggeld graaiende presentatoren janken in de ether. En al helemaal toen er ineens een mafklapper met een neppistool in de studio stond.

Och en wee, wat waren de principes snel overboord gegooid. Zonder balkje en met achternaam werden de beelden daarvan uitgezonden. Nu was het ineens een groter belang want het ging over hen zelf! Helaas… die wake-up call duurde maar een dag of twee. Langzaamaan kroop men weer in de veilige stolp van hun eigen gelijk, en mocht de schuld zoals vanouds gegeven worden aan degenen die dit al jaren zagen aankomen en daar vocaal in zijn. Want het was vooral niet de schuld van de daders. Het is NOOIT de schuld van de daders. Het is immers salonfähig in Hilversum om de brenger van slecht nieuws volledig tegen te werken, te demoniseren en openlijk te veroordelen. De voorbeelden kunt u zelf wel bedenken. Zonnekoningen horen namelijk in luchtkastelen, en die kun je niet opblazen.

3 reacties

  1. Dat die jongen onschuldig was, is natuurlijk een klare zaak. Een normaal burger heeft altijd een pistool bij zich. Het was geen geplande actie, maar die jongen kwam daar toevallig voorbij en voor hij het zelf door had, stond hij met een pistool te zwaaien.

  2. […] is niet eens een exces. Er zijn namelijk een hele boel meneren in maatpak welke bijvoorbeeld bij de NOS of dode boom-mediabedrijven werken die dit soort zaken het liefst stilzwijgen. En met succes, […]

  3. […] Kritisch, dat zijn we! Al sinds de oprichting van Ikwasinharen zijn wij, de auteurs alhier van het meest linkse spectrum tot het meest rechtse, kritisch! Op elkander, op onszelf, op de overheid, op het koningshuis, op B-lijst Nederlanders, op C-lijst Nederlanders, op D-lijst Nederlanders, op grote en kleine problematieken, op woorden, op daden, op allochtonen en op autochtonen. We lijken soms wat zuur, maar we moeten wel! Onze Staatsomroep weigert u namelijk de zaken voor te spiegelen zoals ze zijn, dus vinden wij het onze morele plicht om te duiden waar dat kan. En nu is het de beurt om de gecorrumpeerde systematieken van de NPO in haar kern onder de loep te nemen, in navolging van de eerder gepubliceerde propaganda-ontleding. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s