Netflix Bingerapp? Liever niet

Altijd als je denkt dat je het meest infantiele nu wel gezien moet hebben op onze planeet, duikt er toch weer iets nog krankzinniger op. Netflix-kijkers zijn over het algemeen dwangmatige serie kijkers, die alles moeten zien, zodat ze hun gekeken kennis kunnen etaleren op andere Netflixers. Games of Thrones, Sons of Anarchy, The Walking Dead en meer van dit soort commerciële kul neemt een riant deel van hun vrije tijd in beslag. Op zich is dit een nutteloos soort mens, maar ze doen verder niemand kwaad en we leven in een vrij land dus vrij onschuldig. Tot wanneer is echter de vraag.

De mensen achter Binger willen een datingapp ontwikkelen voor Netflix. Binger moet mensen aan elkaar koppelen met dezelfde kijkvoorkeuren. Verdoe jij hele avonden aan horrorfilms? Dan vindt Binger voor jou een moordlustige partner. Verslind je de ene na de andere sitcom, dan koppelt Binger je aan een goedlachse televisieverslaafde. Gelukkig geeft Netflix (nog) geen gegevens aan derden en is het voor Binger dus nog niet mogelijk om te starten met het bouwen van de app. Het idee dat er mensen zijn die ‘intellectuele’ series kijken om een intelligente partner te vinden, doet IWIH rillen. Psychisch labielen die naar psychologische thrillers kijken om een reden te vinden voor hun psychische klachten? Brrrr. En dan zullen we er maar vanuit gaan dat jongere kinderen worden uitgesloten van deelname.

Het zoeken van een partner wordt dus straks geregeld door een app die jouw kijkgedrag analyseert en daar een algoritme op los laat. Mensen laten zich aan elkaar verbinden op een flinterdunne overeenkomstige verslaving. IWIH lijkt het stukken gezonder als de bankhangerige Netflixer gewoon af en toe eens de televisie uitgooit en iets gaat doen waar de Netflixert echte mensen kan treffen, zodat hij of zij weet met wie de komende jaren naar Sherlock te moeten kijken.

3 reacties

  1. Lijkt me super, voor je het weet heb je verkeerde match en zit er iemand op de bank die kijkt naar “Ik vertrek”…

    1. Dat moet je inderdaad niet willen ;-)

  2. De horrorrrr, ik durf straks Netflix niet eens meer op te starten. Voor je het weet zit je inderdaad naar een of andere spelshow te kijken iedere week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s