Even wuiven misschien

Het Koningshuis, vele Nederlanders zijn er dol op. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Ik ben mij de afgelopen dagen eens gaan concentreren op de debielen achter een dranghekje die dit landelijke sprookje maar wat graag in stand houden. Hoe kan een redelijk weldenkend mens zich verheugen op een dag dat ze gewapend met vlaggetjes mogen zwaaien naar de vorst. Dan moet je toch echt wel een miserabel leven hebben wil je daar enige vorm van vertier uit kunnen halen.

‘Onze’ Koning en Koningin brachten eerder deze maand een bezoek aan de Veenkoloniën. Dit bezoek is werkelijk waar prachtig in beeld gebracht door RTV Noord en RTV Drenthe. Want ja, een bezoek van de vorst is natuurlijk een week lang het gespreksonderwerp op de streektelevisie en in het lokale sufferdje. Dorp en land worden afgezet voor een once in a lifetime kans om een glimp op te vangen van het echtpaar waar wij allemaal ondergeschikt aan zijn. Bespaar jezelf de moeite om alle repportages te bekijken, die tenenkrommende pijn heb ik al voor jullie doorstaan. Echt goede gespreksstof moet je niet verwachten uit de met oranjebitter gevulde mondjes van deze vlaggetjeszwaaiers. De meeste komen niet verder dan ‘bijzonder’ en ‘ze waren zo geïnteresseerd’ en ‘prachtige jurk’ en ‘handje gegeven’.

Een meerderheid van dit land blijkt de Koning een warm hart toe te dragen. Ik doe dat ook tot op zekere hoogte, ik kan het onze wuivende ginger niet kwalijk nemen dat hij in dat nest is geboren. Ik gun de Koning daarom ook van harte een enigszins waardige aftocht net als de Duitse Keizer.

Misschien gloort er toch nog hoop aan het einde van deze tunnel als ik de reportages van RTV Drenthe moet geloven. De kleine dreumes Wesley die de Koning een handje mocht geven vond het hele gedoe en al dat gezwaai maar ‘stom’. Maar de meest nuchtere en relativerende uitspraak kwam nog wel van een vrouw met een verstandelijke beperking die aan het werk was op een sociale werkplaats. Want tja, voor haar stelde het bezoek van de Koning niks anders voor dan een bezoek van wie dan ook. De koning is toch ook een mens van vlees en bloed en niets meer dan elke andere Nederlander. Roger that.

Advertenties

2 reacties

  1. […] positieve discriminatie in de woningmarkt. Svennusmax was zo dapper om zijn enthousiasme voor het Koningshuis met ons te delen. Yamapama heeft ons een aantal keer getreiterd met monotoon elektronisch gedreun […]

  2. ≶hlt;&tt;>>>>T&is man is not what we need right now. He’s a damn relic from the past and a mean and cruel one at that. Who here has had a damn 18% car loan? A damn mortage at 12%? That would ruin this country. That man doesn’t need to be anywhere near the damn treasury or the fed. That damn Obama is trying to set up Geithner to be a fall guy and I don’t like it one damn bit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s