Avont-uur

Hallucinerend van de honger beseft IWIH dat hij serieus een probleem heeft. De vrouw des huizes is ziek en dat betekent dat IWIH zelf voor zijn eten zal moeten zorgen vanavond. IWIH weet heus wel dat niet alle mannen die in de keuken staan per definitie homosueel zijn. Ten slotte kunnen wij alles beter dan vrouwen. Maar de keuken is, op de koelkast na, compleet onbekend terrein voor hem. De keuken zit vol gevaar en na het opentrekken van enkele kastjes wordt dit vermoeden bevestigd. Scharen, messen, zware pannen, vuur, vorken, chemische middelen, glaswerk en ga zo maar door. In ieder geval genoeg om IWIH een week op de intensive care te laten belanden. Nu is IWIH wel in staat om zelf zijn bier te pakken, dus dit gedeelte van de maaltijd gaat vlekkeloos. Maar ja, als iets lastig gaat, is het geduld en dus ook het bier heel snel op bij IWIH. En dus wordt een tweede Duvel aangewend om aan een uitgebreide taak risico analyse te beginnen. Er worden in de lade onder de koelkast enkele kookboeken aangetroffen en ook op Google blijkt het één en ander over de voorbereiding van maaltijden te staan. Na een diepgravend onderzoek komt IWIH erachter dat hij toch wel enig gevoel voor koken heeft. Wat blijkt? De magnetron heeft knopjes net als een computer…

een reactie

  1. Man man man… wat een ramp. IWIH heeft een luxe-probleem. Ik kreeg op mn 14e als product van een alleenstaande moeder al verplicht kookles, want de moeders des huizes was wel de kostwinnaar en zonder werk was er niks in huis. Dus ik heb op mijn 14e al geleerd om een prima zelf gemaakte nasi te maken en daarna ben ik er alleen maar beter in geworden. Nou had de moeder des huizes onregelmatige dienst. Dat kon dus ook betekenen dat het een nachtdienst was. Dan pas kwam de duvel uit de kast. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s