Psst, zwemdiploma kopen?

De fraude met diploma’s op Inholland of de gestolen examens op het Ibn Ghaldoun zijn er niks bij. De fraude met diploma’s slaat de laatste jaren flink om zich heen. Zijn onze diploma’s dan echt zo makkelijk te vervalsen? Het verontrustende antwoord is een dikke JA. Want nu is zelfs onze moeder aller diploma’s gekraakt.

Iedereen kent het gevoel wel. Je staat in de startblokken met een paar oude kleren aan zeer aandachtig te kijken naar die hoepel die onderwater zweeft. Nog een paar seconden en het startsein wordt gegeven voor het allesbeslissende moment om je B zwemdiploma te behalen. Hier worden de mietjes van de (op dat moment nog) kleine kereltjes gescheiden. Het behalen van je veterdiploma of laat staan je rijbewijs is er niks bij.

Hoe vaak hebben wij het niet meegemaakt dat je graag in het met lauwe urine doordrongen pierebadje van het plaatstelijke zwembad wilden lopen en je bleek ineens aan de balie je zwemdiploma vergeten te zijn. Een briefje van je ouders inclusief vervalste handtekening kon geen soelaas meer bieden. Het was je eigen domme schuld dat je dat met watermerken en hologram doordrongen diplomaatje thuis had laten liggen. En nu blijkt zelfs dit laatste stukje trots van de 10 jarigen vervalst te worden. Dit land is ziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s