Twitter discrimineert de trol

Alle PVV-ers zonder werk het land uit! Nee, dan moet jij in Marokko eens een moskee zien te bouwen, moet je zien wat er dan gebeurt. Als jullie weer op mij Mark Rutte stemmen, beloof ik weer 1000 euro voor iedereen die werkt. Dit zijn een aantal tweets die zomaar op Twitter voorbij zouden kunnen komen. Deze tweets zijn afkomstig van zogenaamde trollen, internetters zonder leven die doelbewust berichten plaatsen om woede, verdriet, frustratie, verwarring of zelfs scheldpartijen uit te lokken. Door dat de trol dit voor ogen heeft, ziet hij de negatieve reactie van de overige deelnemers aan het gesprek als een beloning voor zijn inzet. Trollen proberen mensen belachelijk te maken of geven doelbewust foutieve informatie. En deze trollen vind je dus ook op Twitter.

Nog wel tenminste, want als het aan Twitter ligt komen gebande users op een zwarte lijst. Mensen die worden geschorst, moeten zich gaan verifiëren met persoonsgegevens en bijvoorbeeld een telefoonnummer. Deze gegevens slaat Twitter allemaal netjes op, en als de trol later nog eens in de fout gaat, zal hij voorgoed worden geband. Iemand even vertellen dat je hem van het weekend doorzeeft met kogels is er dan niet meer bij helaas. Daarnaast heeft Twitter aangekondigd dat het voor gebruikers makkelijker wordt om ongewenst gedrag te melden zoals pesten, racisme en adresgegevens van anderen openbaar maken. En hier begint het bij IWIH direct ontiegelijk te jeuken. Want wanneer valt iets onder pesten en treiteren? Is een parodie account op Pim Fortuyn genoeg om te worden geweerd van het sociale netwerk? Kan IWIH nog gewoon roepen dat hij een ontzettend slecht geschreven stuk, niet zo heel goed vindt? En wie gaat dan bepalen of iemand eraf gelazerd wordt? Het lijkt IWIH niet verstandig om dit op basis van meldingen van gefrustreerde gebruikers te doen, die vaak een hele bak volgers meetrekken in hun gejank.

Daarnaast gelooft IWIH dat trollen ook wel degelijk een positieve bijdrage kan leveren aan een discussie. Door de standpunten van andere deelnemers door te trekken tot in het extreme, kan de trol de andere deelnemers in laten zien, waar hun beredenering mis gaat. Of door een botte stellingname in te nemen, kan een troll juist een interessante discussie uitlokken, waar anders niet op dat aspect van het onderwerp verder was in gegaan. IWIH hoopt dan ook dat Twitter heel zorgvuldig en objectief gaat kijken naar het ‘wangedrag’ van mensen en niet af gaat op een paar zure chagrijnige verongelijkte uitgerangeerde moeders, die toevallig net in de overgang zijn en massaal ongepast gedrag gaan melden, als iets niet in hun straatje past. En wat te denken over religie kritische opmerkingen? Onder censuur bestaat geen vrijheid van meningsuiting. Nou ja, gelukkig houden ze zich bij ikwasinharen.nl niet bezig met trollen, dus jullie zullen nog lang van ons kunnen genieten op Twitter!

5 reacties

 1. Geef Joris niet teveel macht !

 2. Hier zijn ze nog veel strenger volgens mij.

  1. Von Loghausen · · Beantwoorden

   -weggejorist-

 3. -weggejorist en opgerot-
  Edit; Trollen niet toegestaan. Tot ziens Emrito!

 4. Soms is een oprechte mening en een objectieve observatie dodelijk voor iemand die zijn hele ziel en zaligheid heeft verpand aan een drogreden of een hersenschim.

  Dat is vreselijk jammer natuurlijk, maar niet heus!

  Allemaal wakker worden, de tijd van zoete broodjes is voorbij. De beide benen op de grond en als men de bal kaatst moet men de bal verwachten. Als een mening of een gedachte zelfs de meest simpele kritiek niet kan weerstaan dan zou men eens moeten overwegen een andere vorm voor die mening te kiezen. In een stak vestje, in een kamer die geheel gewatteerd is bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s