Weg met de betutteling

Het is momenteel verkiezingstijd, zover je dat nog niet in de gaten had. Het volk krijgt daarom de komende weken weer een tsunami aan proefballonnetjes over zich heen. Of huidige niets zeggende wet en regelgevingtjes worden weer eens snoei hard door diverse politici aan de kaak gesteld.

Zo konden wij brave burgers van de week lezen dat het omhooggevallen studentenclubje genaamd Democraten ’66 graag de handel en teelt in cannabis willen reguleren. Op zich een vrij nobel streven. Maar op heel veel bijval konden de groene sjaal dragers niet rekenen. Zo gingen bijvoorbeeld de beschaafde evangelisten weer vol op het orgol.

Daarnaast konden we eerder genieten van een uiterst noodzakelijk debat over het verbod op gratis plastic draagtasjes. Echt een onderwerp dat in de huidige wereld problematiek een ondergeschoven kindje is. Drie keer raden welke groene thee hippies dit op de agenda hebben geplaatst. Okey twee keer. Okey één keer dan. Ach, laat ook maar. Deze voelde je natuurlijk al van heel ver al aankomen.

Tevens werden wij als burgers gisteren weer getrakteerd op een nieuwe Postbus51 knaller. De altijd waakzame overheid wil ons met de nieuwe campagne ‘speel bewust’ waarschuwen voor de gevaren van loterijen, casino’s en andere kansspelen. Wat een geruststellende gedachte dat de overheid voor ons denkt en uit kan maken wat goed of slecht is voor ons.

Het moet maar eens afgelopen zijn met alle betutteling in dit land. Deze betuttelende en niet werkende regeltjes kosten de belastingbetaler onnodig veel geld. Genoeg is genoeg.

Hierover later meer. Stay tuned.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: