Geniet, maar koop met mate

Vandaag stond er een aardig artikel op Psychological Science. Een alom gewaardeerd en tevens ook een zeer fatsoenlijke bron van wetenschappelijke studies. En zoals jullie inmiddels wel weten, daar waar fatsoen is daar is Ikwasinharen. Ik ben voor jullie in de materie gedoken en kwam tot de volgende conclusie:

In onze maatschappij kost vrijwel alles geld, en terecht ook. Een rondje in de zweefmolen op de kermis, een drankje in café Het vergeelde doorzakkertje of wat nachtelijk vertier achter het station. Het kost allemaal geld. Als één of meerdere van deze activiteiten op je wekelijkse bucketlist staan dan mag ik je feliciteren. Je bent dan volgens het onderzoek goed op weg om een gelukkig mens te worden.

Je zuurverdiende of slim achterover gedrukte centjes kun je natuurlijk uitgeven aan dat mooie bootje, tuinhuisje of die flatscreen. Maar dan ben je materialistisch ingesteld. En dat is zo 2014. Het besteden van je geld aan activiteiten maakt je als mens veel gelukkiger. Dat aller laatste beetje geleend geld dien je te spenderen aan zogenaamd vluchtig vertier. Je (wellicht beschadigde) hersenen hebben namelijk meer profijt aan het aanschaffen van vluchtig vertier dan het kopen van een tastbaar product.

Hoera! Eindelijk eens bewijs dat je niet gelukkiger wordt van die dure wasmachine waar je vrouw al weken om zeurt. Nee van vluchtig vertier wordt je een gelukkig mens. Daarom de broodnodige vraag aan jullie op deze zaterdagmiddag. Wordt het vanavond een klassieke kunstgalerie, de bowlingbaan of ga ja echt gewoon hardcore <edit: tekst verwijderd> ? In dat laatste geval zien we maandagmorgen wel je foto’s in de krant verschijnen.

2 reacties

  1. Ik ga voor de hardcore

    1. Dat lijkt mij in dit geval de enige juiste keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: