Hersenloze ezels in de democratie

Je kan het natuurlijk niet eens zijn met een politieke partij en dat mag. Je kan dat dan op allerlei manieren uiten bijvoorbeeld zoals hier op de sociale media. Stenen door ruiten gooien omdat daar een poster van de PVV hangt of het bekladden van huizen en auto’s gaat nergens over. Het is niet altijd een even fris clubje maar ze houden zich (tot nu toe) wel aan onze democratische regels. Een ondoordachte actie en het zal me niet verbazen als het wat opgeschoten jeugd blijkt te zijn. Geert gaat natuurlijk direct in de Calimero- modus en het is voor hem een welkome afleiding voor de recente malversaties in zijn partij. Politieke geschillen dienen uitsluitend met woorden te worden uit gevochten en op de daartoe bestemde plaats. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen in hun eigen huis ook al bekleden ze een openbare functie en zijn hun adres gegevens makkelijk te vinden. Nu is het overigens geen zaak die uitsluitend de PVV treft, al zal die wel weer doen alsof dat wel zo is. In mijn woonplaats heeft de burgemeester van Pvda- huize het nodige mee gemaakt op zijn privéadres waarmee ik niks wil goed praten.

De beveiliging van Wilders is natuurlijk nog veel gekker. Dat dit nog steeds nodig is en de man door zijn politieke ideeën amper nog een normaal leven kan leiden is een schande. Je kan met elkaar van mening verschillen maar zou daarbij het fatsoen moeten hebben iemand thuis met rust te laten. Wat dat betreft ben ik ook echt voorstander van desnoods het leger in zetten om mogelijk te maken dat Wilders zijn zegje kan doen. Het is aan de rechter en alleen aan hem om een politicus te corrigeren. Zolang er geen fundamentele wetten worden overtreden heeft een politicus vrij spel en kan daarbij zelfs wat verder gaan dan een gewone burger.
Verder moeten we niet teveel aandacht besteden aan de gebeurtenissen rond de PVV. Niet omdat het niet belangrijk is want dat is het wel maar vooral om anderen niet op ideeën te brengen. Als de situatie ontstaat dat mensen daadwerkelijk aftreden of functies opgeven door dit soort intimidatie hebben ze hun doel bereikt. En die lol moesten we ze maar niet gunnen. De vergelijking met Hooligans komt bij me op. Fonteinen kapot slaan en bij de return nog meer misdragingen en blijkbaar niet beseffen dat je daarmee je eigen club meer schade toe doet dan de tegenstander. Hersenloze ezels zou mijn ome Janus ze terecht noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s