Heldenstatus op Twitter

Een felle punt met daarachter een uitdovende streep zet zich af tegen de donkere hemel. ‘Wat zijn wij als mensen eigenlijk ontzettend klein in dit enorme heelal’, denkt ze bij zichzelf. Glunderend bekijkt ze haar Twitter account. ‘Babbelheks en 67 anderen heeft je geretweet.’ Haar bovenlip speelt met het stalen ringetje dat ze jaren terug door haar onderlip heeft laten boren. ‘Maar ik ga de mensen waarschuwen en redden van het verschrikkelijke beest dat islam heet’ zegt ze op fluistertoon tegen zichzelf. Ze springt op uit haar stoel en loopt de houten trap af, die bij iedere trede een kraak zucht onder het opvangen van haar gewicht. Niet dat zij nu zo ontzettend zwaar is, maar toen men de treden tussen de bomen van de trap heeft geplaatst, is er te weinig rekening gehouden met de werking van het hout. Zo af en toe wil de trap vanuit het niets een luide kraak geven. Het hout zet dan uit onder invloed van een plotselinge temperatuurstijging. Plof, twee voeten op de grond! Ze weet niet waarom, maar altijd als ze een goed gevoel heeft over ‘werk’, slaat ze de laatste drie treden van trap over, dat doet ze al sinds kleins af aan. Ze loopt enigszins gehaast naar de keuken, pakt een kristallen glas, waar ze zo lang voor heeft moeten sparen bij Albert Heijn, maar wat het zeker waard was en trakteert zichzelf op glas goedkope sherry. Eenmaal op de bank geploft, slaat ze haar laptop open. ‘Islam+cruelty’, typt ze in het zoekscherm van Google en klikt vervolgens op afbeeldingen. Ze scrolt direct naar beneden. De bovenste foto’s zijn foto’s die iedereen gebruikt, maar zij niet, zij gaat op zoek naar foto’s die ze zelf nog niet voorbij heeft zien komen in haar TL. De foto’s voorziet ze van een suggestieve pakkende oneliner, waarmee ze in één zin al de wreedheden van de islam aan al haar volgers op internet weergeeft.

Haar haat jegens de islam en moslims zit diep, heel diep. Waar het vandaan komt, weet ze zelf niet zo goed. Waarschijnlijk heeft ze dat van haar vader. Haar vader gaf vroeger buitenlanders overal de schuld van. Criminaliteit, werkeloosheid, verpaupering van de wijk, alles was erger geworden sinds er allerlei buitenlandse gezinnen in de wijk waren komen wonen. ‘Hoofddoeken horen niet in de samenleving!’ riep haar vader altijd als hij voor het raam naar buiten stond te kijken, wanneer een groepje moslima’s voorbij kwam om hun kinderen uit school te halen. Ze wist dat haar vader gelijk had, maar ze kon niet leven met een ongefundeerde haat. Na het zoveelste ‘incident’ met Marokkanen op het journaal, begon ze alles ze kon vinden op te zoeken over de cultuur van Marokkanen en kwam er al snel achter dat de loyaliteit aan Allah ontzettend groot is bij Marokkanen en eigenlijk alle moslims. En dus is ze gaan lezen over de islam, eerst allerlei literatuur omtrent de beschaving en extremisme. En niet veel later is ze begonnen aan een vertaling van de Koran. Ze moest weten wat de drijfveren van extremisten zijn om zulke wreedheden te plegen en te rechtvaardigen.

Haar oog valt op een foto van een man met pluizige baard. Hij heeft een machinegeweer in zijn hand en houdt de loop tegen de slaap van een jongetje, dat met betraande ogen naar de grond kijkt. ‘Bingo!’ denkt ze. De tekst op de website waar de foto staat, spreekt over gijzelingsdrama op een school in Texas, maar met haar tekst heeft zij opnieuw één van de gruwelijkheden van de islam blootgelegd. ‘De wereld staat in brand en dan zijn alle middelen toegestaan!’  zegt ze in haar hoofd tegen zichzelf, alsof ze zich telkens moet verantwoorden voor iedere foto die ze in een andere context plaatst. En hoewel ze altijd roept dat de media alleen maar laagopgeleide tokkies in beeld brengt als kiezers van de PVV, is ze blij dat haar volgers niet van het snuggerste soort zijn. Klakkeloos klikken haar volgers op retweet, hoe gruwelijker een afbeelding is, des te meer succes ze boekt met haar Twitter-account. En doordat ze de Koran en allerlei literatuur gelezen heeft, durft ze ook in discussie te gaan met mensen die haar tegenspreken.Het feit dat ze meer dan 2100 volgers heeft, die haar bewonderen om haar kennis, sterkt haar in de strijd die ze voert. Ze heeft een ware heldenstatus op Twitter bereikt. Man, wat zou zij graag eens haar kennis etaleren in een programma als Een vandaag. Zij zou het publiek laten zien dat er ook intelligente mensen met kennis van zaken op de PVV stemmen en niet alleen maar asocialen uit een achterstandsbuurt. Zij zou de mensen de ware aard van de islam laten zien. Waarom iedereen op de PVV moet stemmen en waarom de islamitisering zo snel mogelijk de kop moet worden ingedrukt. Ze zou geprezen worden door Geert Wilders in een interview voor wat zijn allemaal heeft gedaan om Nederland niet in de klauwen van de islam te laten vallen.

De foto is inmiddels voorzien van de tekst: ‘This is what islam does to our children!’ Ze klikt op verzenden, legt de laptop naast haar op de bank en neemt nog een flinke slok sherry uit haar kristallen glas. En terwijl ze geniet van het meldingsgeluid van Twitter, ze weet dat haar tweet weer wijd verspreid zal worden, speelt haar bovenlip met het stalen ringetje in haar onderlip…

2 reacties

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Dit gaat over die domme haathoer op Twitter zeker? Maar mijn complimenten, mooi geschreven stuk. Meer van dit!

  2. Hoe weet jij dat ze goedkope sjerrie drinkt uit kristallen glazen van de Albert Heijn? Volgens mij weer jij er meer van, mannetje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s