Eén leider, één gedachte, één mening

Er kijken 4,1 miljoen mensen naar de finale van een televisie programma over een lokale dorpsgek die op kosten van de belastingbetaler een hulpje in de huishouding mag uitzoeken. Dat is ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking. Een zeer verontrustende gedachte.

Als mensen hier al klotsende oksels van krijgen dan is het voor alle partijen beter om dit kansloze volk nooit aan een IQ test te onderwerpen. Je hersenen zijn voorgoed aangetast of je bent helaas met een beperking geboren. In dat geval bied een steun en toeverlaat in de vorm van een krachtige leider uitkomst.

Als je nog nooit hebt begrepen wat er precies bedoelt wordt met de term ‘gezond verstand’ dan heb je dringend behoefte aan leiding en sturing. En leiders zijn er tegenwoordig in overvloed. Wat een heerlijke gedachte moet het toch zijn dat je nu je hersenen in de standby modus kunt zetten en niet meer zelf hoeft na te denken. Kies een geschikte leider uit, laat je lekker inpakken en roeptoeter alles na. Roept je leider dat iets schandalig is? Schreeuw dan van het hoogste dak dat het afgrijselijk en gruwelijk is. Heeft jouw meester een schattige foto  op Twitter geplaatst met een baby of een Duitse herdershond? Deel die foto dan met al je vrienden en schreeuw in capslock: OMG. WTF ZO LIEF DIT!

Pas vooral op dat je geen eigen mening gaat vormen hoor. Want meningen die zijn er al genoeg in dit land. Gewoon lekker slaafs als een zombie achter je geliefde leider aan blijven lopen.

SALUTIEREN! Jawohl mein sturmbannführer…

Advertenties

een reactie

  1. Zwijneveld · · Beantwoorden

    Moet je nagaan. En dan leef je ook nog eens in een democratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: