Dreigen met Supermatthijs?

Het zijn rare tijden waarin we leven maar bij sommige dingen kan ik me dus echt niks voorstellen. Dat je een stukje leest bijvoorbeeld op internet en dan vervolgens de schrijver gaat bedreigen omdat je het niet met hem eens bent. Dagelijkse kost inmiddels maar hoe denkt zo iemand? Geloof niet dat er ooit iemand om die reden gestopt is met schrijven en zeker niet als het om het dreigement van een anoniem lafbekje gaat. Wat meestal het geval is. Maar het zal wel een tevreden gevoel geven of zoiets. Dat je dus een stukje van, ik noem maar iemand, Sven zit te lezen en dan denkt: Jij vuile klootzak, hoe durf je over ons Limburgers. En dan tik je in blinde woede een antwoord en uiteindelijk is die laatste stap, het drukken op verstuur, een hele kleine. Al gauw moet je dan toch bedenken dat het op zijn minst niet heel handig was. Een beetje verstand van internet kan je vertellen dat een afzender aan de hand van zijn IP- adres snel te vinden is.

Nu zal een provider natuurlijk nooit zomaar je gegevens aan iemand geven zelfs niet aan de politie. Ze doen dit alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan. Een officier van justitie moet dan opdracht geven aan de internetprovider. Er zijn wel site’s en kwaadwillende figuren die dreigen je adres gegevens openbaar te maken omdat ze je IP-adres hebben. Gelul dus, ze kunnen er helemaal niet bij. Dreig er dus maar op los maar bedenk dat als je hierbij echt te ver gaat justitie je wel altijd weet te vinden. Maar dan moet je toch wel heel wat overhoop halen hoor of niet?
Overigens zijn wij schrijverts bij IWIH absoluut niet juist te tracken. We hebben de gegevens een beetje aangepast. Zo is het adres van Svennus, met zijn kekke kapsel, een paleis ergens in Noord-Korea. Overige adressen: Eric Lee, Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn. IWIH Raadhuisplein 10 in (ja hoor) Haren en Supermatthijs: 1060 West Addison Chigago.

4 reacties

  1. Ik in Baarn?! Dat vind ik een grote belediging.

  2. Ik was in Haren, ik ben er niet!

  3. Piet van de Achterwacht · · Beantwoorden

    Intimidatie en bedreiging komen vaak voort uit narcistische personen, waarvan velen onder ons. Helaas ontkomen we er niet aan. Hopen voor jullie en ons dat het bij ‘loosalarm’ blijft.

    Zet de ip-adressen maar online! Er zijn meer kanalen dan alleen justitie.. Een dreigmens mag je immers altijd pesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s