Limburg; de appendix van Nederland

De Duivel schijt altijd op de grootste hoop, en hier in Nederland noemen we dat “De Vaalserberg”. Er wordt echter naar goed Limburgs gebruik een loopje genomen met de waarheid, want de Vaalserberg is helemaal geen berg. Het is een onooglijk stuk heuvel waar het onkruid wierig op teelt, omdat het zich er prima thuis voelt. Maar zelfs deze Satanische hoop darmendrek wil eigenlijk niet in de aller-gênantste provincie van ons mooie landje wonen. Nee, het probeert al duizenden jaren te vluchten en dat is inmiddels bijna gelukt. Het heeft nu de keuze tussen België en Duitsland als vrijhaven, dus helaas zal het een pyrrusoverwinning worden. Ik stel echter voor om dit proces te versnellen en Limburg in zijn geheel af te stoten of te doneren aan één van de voornoemde naties. Niet enkel in belang van de Vaalserberg, maar voor de rest van ons: de welwillende, hardwerkende Nederlander. Rot vlees dient men weg te snijden.

Het verhaal gaat dat de Limburgers geen gemeenschappelijk evolutionaire voorvaderen hebben met de homo sapiens, en dus niet binnen de categorie “moderne mens” vallen. Er zijn momenteel diverse onderzoeken gaande naar de oorsprong van het wanstaltige, onbetrouwbare volk. Allereerst wordt er een archeologische analyse uitgevoerd in de veelal gesloten mijnen, omdat men er vanuit gaat dat de Limburgers enkele duizenden jaren geleden via deze stinkende krochten omhoog zijn gekropen en voor het eerst het zonlicht hebben mogen aanschouwen. Deze thesis wordt gestaafd door de vele fysieke kenmerken die het ras tot op de dag van vandaag nog vertoont; kleine, gedrongen figuren met grote voeten, overvloedig lichaamshaar en kleine, geknepen ogen tegen de felle zon. En hun mannen zijn nóg afzichtelijker. Voorts probeert men al decennia lang DNA-onderzoek te doen, echter is er in die gehele periode nog geen één Limburger geweest die hun naam goed heeft ingevuld op het formulier. Mocht dat uiteindelijk wél lukken (men hoopt rond 2024), denkt men te kunnen achterhalen of ze meer verwant zijn aan de dwergen of aan de orks.

Want pedagogisch is de taalvermenging momenteel in een dusdanige toestand beland, dat het originele dwergen,- of orkendialect niet meer van elkaar te onderscheiden is. Uiteraard raakt het iedere logopedist tot in het diepste van zijn ziel dat onze schitterende Nederlandse taal wordt ontsierd door hun geïmproviseerde klemtonen, zachte “g” die gelijkt aan dat van leguanengesis en de compleet ridicule verzonnen woorden als “floepschieter”. Maar dat neemt niet weg dat ze enorm hard proberen om deze subafdeling van de menselijkheid te helpen om zichzelf eindelijk verstaanbaar te maken buiten hun zelfopgelegde reservaat van onnozelheid en lichaamsgeur. Ondanks al deze bestuderingen van de abominatie der Lage Landen is vrijwel iedereen het er over eens dat er op termijn, kort en lang, geen plaats is voor deze virale minderwaardigheid. Mensen die zich op dat verderfelijke stukje aardkloot vestigen raken zelfs binnen enkele weken een substantieel gedeelte van hun rationele vermogen kwijt, maar ook dat is niet het grootste probleem.

Er zou namelijk helemaal geen issue zijn als deze stakkers, wonend op het wormvormig aanhangsel van Nederland, gewoon op zichzelf zouden blijven. Sterker nog, de andere moreel superieure provincies zijn al een geruime tijd onzelfzuchtig bezig met het wegflikkeren van containers vol belastingpoet in dat openlijke hedonistenriool. Dit alles zodat men daar vooral lekker op hun handen kan blijven zitten en met elkaar, zonder enige dwang tot fysieke arbeid, vlaaienrecepten kan uitwisselen. Ofwel; we sponsoren hun cultuur en willen daar niets voor terug. Letterlijk. We willen niets terug. Hou maar. Want vele millennia aan inteelt zijn oorzaak en gevolg van hun “beschaving“, dus feitelijk is er geen noodzaak om de rest van de natie te bestoken met personen als André Rieu, Frans Timmermans, Jos van Rey, Felix Meurders, Camiel Eurlings, Jolande Sap, Jos Verstappen, Maxime Verhagen en Mark van fucking Bommel. Ik ervaar dit derhalve als een openlijke oorlogshandeling, dat een passend antwoord verdient.

Want met het toesturen van Geert Wilders heeft Limburg besloten om de rest van gesofisticeerd Nederland voor het blok te zetten. Het is niet onvoorstelbaar dat dit met voorbedachte rade is gedaan om, vanuit de voorheen rationele en constructieve rechterflank van ons politieke systeem, middels een suckerpunch alles kapot te maken wat ons lief is. Een rokende man in een regenjas heeft de redactie in een kelderbox te Bunnik enkele documenten overhandigd, waaruit blijkt dat Wilders een product is van een enkele eeuwen durend zorgvuldig uitgevoerd teeltprogramma. Hierin is steevast geselecteerd op genetische kenmerken als haat, fysieke deformaties en messias-complexen. Na een mislukte bèta-fase met Thijs Wöltgens is besloten om het laatste stukje krankzinnigheid vanuit Indonesië te importeren en het DNA van de geelkuif-makaak direct in de moeder van het subject te injecteren. De rest is geschiedenis. En dit verdienen we gewoon niet. Dus laten wij, de gezegende Elf Provincies der Nederlanden, nú de handen ineenslaan en als één front beslissen dat de grenzen van de Nederlandse tolerantie ophouden bij Brabant en Gelderland! Willen wij méér of mínder Limburg?!?

8 reacties

 1. Goh, facistisch links weer.

 2. van het wanstaltige, onbetrouwbare volk.
  ‘T is weer duidelijk dat je geen limburger kent.
  Hier zijn ze heel wat socialer en betrouwbaarder dan in de randstad.

 3. Minder, minder, minder!

 4. Gooi er wat gierigheid en sjacherijn bij en je hebt een zeeuw.

 5. Het enige goede aan Limburg is Valkenburg. En ik kom daar graag één keer per jaar. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk langs Limburg te rijden of hoog in de lucht erover heen te vliegen.

 6. Zwijneveld · · Beantwoorden

  ik ben dol op limburg.

 7. […] dat als een rot wormvormig aanhangsel aan ons glorieuze Nederland hangt, heb ik al eens eerder mild bekritiseerd in een eerder epistel alhier. Dat behoeft dan verder geen duiding. Echter had ik voor sommige […]

 8. Stinkvinger · · Beantwoorden

  Je doorgaande loversquarrel met Andie groeit wel uit tot ongekende proporties zeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s