Vrouwen horen in de keuken

Vrouwen zijn zo af en toe best leuke wezens. Juist daarom gunnen wij mannen de vrouwtjes elk jaar een eigen dag. Of eigenlijk is het meer een vorm van gedogen. Elk jaar een eigen dag voor de vrouwtjes vol vertier en getier op het veel sterkere mannelijke geslacht. Een internationale dag nog wel. En vandaag is de dag dat jullie in het zonnetje staan en wij (bij hoge uitzondering) eenmalig onze nederigheid en ons respect tonen.

Toch lief van de mannen om eens in het jaar een nationale, herstel internationale, dag voor de vrouw uit te roepen. Uit onderzoek is gebleken dat deze dag hard nodig is en vele voordelen kan bieden. Voor de mannen wel te verstaan. Als vrouwen massaal twitteren over seksisme, feminisme en ander vrouwen geneuzel dan geeft dat vrouwen het gevoel dat ze in deze maatschappij echt een verschil kunnen maken. Sterker nog, uit het wetenschappelijke onderzoek blijkt dat vrouwen na drie dagen een verhoogd gevoel van zelfbehagen ondervinden. Een vrouw voelt zichzelf gelukkiger en is sneller bereid om vuile klusjes voor een man op te knappen. Voor alle partijen is deze dag daarom een win-win situatie.

Bij deze een bindende afspraak: jullie je vrouwenpartijtje en een internationale dag van solidariteit met het vrouwelijk geslacht, en wij vanavond weer op tijd een overheerlijke voedzame maaltijd met eventueel een koude goudgele versnapering ernaast.

3 reacties

  1. Sja, zolang er nog behoefte is aan een “vrouwendag” moet je niet gek opkijken dat het verschrikkelijke verkleinwoord “vrouwtje” wordt gebruikt. Brrrrrrr

    1. Gelukkig is dat maar eenmaal per jaar. De overige 364 dagen is het gewoon weer mannendag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s