D66

Ik moet altijd erg lachen als ik Alexander Pechtold op tv zie. Meer mensen zullen dat wel hebben kan ik me zo voorstellen. Hij kijkt altijd een beetje stoned uit zijn ogen. De laatste tijd ga ik me echter steeds meer aan hem ergeren want Pechtold gaat steeds meer de maniertjes van andere politici over nemen. Zo hoorde ik hem, van de week geloof ik, anderen verwijten te draaien en als er nou 1 partij in Nederland is die daar zijn mond over moet houden is het D66 wel. Dat is dacht ik toch het hele idee achter zijn partij die op een kwade dag in 1966 is opgericht. Altijd per kwestie bekijken waar je als D66 staat oftewel je weet als kiezer nooit waar je op gestemd hebt.
Als je geen principes bezit hoef je ze ook niet aan de kant te zetten moet iemand daar ooit bedacht hebben. En kroonjuwelen zijn er om vooral niks mee te doen toch zullen we maar zeggen. D66 is het zalvend glijmiddel (Theo van Gogh) van de Nederlandse politiek geworden. Het is vleesch noch visch, nee het is D66. Maar weinig andere partijen zijn zo vaak van kleur verschoten als de club van Pechtold. Als je dus draaikonten zoekt, ho maar, stop met zoeken. Hier is D66! De draaikonten partij pur sang. Een gezonde hekel aan Wilders heeft ons kereltje wel en eerlijk is eerlijk. Hij is één van de weinige die hem in een debat de baas kan. Maar iemand is nooit helemaal slecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s