Kinderen zijn hin… bloedzuigende etters

Je zoon van 10 komt thuis met zijn rapport en een briefje van juffrouw Elise, tegenwoordig moet iedereen bij zijn voornaam genoemd worden alsof je zoon zelf in plaats van jij die met juf Elise heeft liggen rotzooien, met daarop de boodschap of jullie als ouders naar de ouderavond willen komen, omdat Tim niet zo goed mee kan komen op school. Dan kun je dus een half uur van je vrije tijd opofferen om te horen wat er precies aan de hand en waarbij ‘juffrouw’ Elise omslachtig probeert te zeggen, wat jij al lang weet: Tim is dom en aartslui. En met een beetje pech heeft hij ook nog ergens autisme opgelopen door contact met een medeleerling. (Of is hij met teveel plastic in aanraking geweest?)

IWIH zou zeggen de tyfus voor Tim. Tim wil niets, Tim kan niets en het wordt nooit iets met Tim! Er zijn natuurlijk ouders die braaf naar juf Elise haar pleidooi gaan luisteren, vervolgens klagen dat het onderwijs op die school uitermate kudt is waar hun oogappel zit, dat hun lievelings waarschijnlijk hoogbegaafd is en gewoon niet goed begrepen wordt. Dat is dus allemaal verloren tijd en zeker in het geval van Tim. Sinds Tim uit de moederschoot viel, is het een en al ellende. Je relatie is nog steeds wel spannend, maar op een heel andere manier. Tim kost je bakken met vrije tijd; ouderavonden, toneelstukjes van school waarvoor Tim nooit zijn tekst kan onthouden, zodat het dramatische stuk ineens heel komisch wordt, voetbal op zaterdagochtend waar Tim nog steeds niet doorheeft dat er na de limonadesiroop gewisseld wordt van richting met voetballen en het team van Tim dus ineens met 10 tegen 12 speelt, voor de zoveelste keer afzwemmen en de grootste leverancier van een hartkwaal: de kinderfeestjes, waarbij je ineens tien extra bloedzuigende etters in het gareel moet zien te houden. Nee, als Tim van IWIH zou zijn, dan mocht Tim het vanaf nu lekker zelf uitzoeken. IWIH zou lekker met de huidige vrouw naar de kroeg gaan, genieten van een Duvel van de tap en zich bedenken dat al dat overbezorgde gedoe nergens goed voor is. Tim zal waarschijnlijk net als vaders eindigen met schelden op alles in de maatschappij, als hij even ergens geen zin in heeft de kroeg in duiken en mocht hij dan chauffeur worden op een wagen als hierboven afgebeeld dan is Tim IWIH’s grote held!

2 reacties

  1. Je kan alleen autisme krijgen van bepaalde soorten plastic, hoor. Lang niet van alle. Beetje tendentieus, dit.

  2. Heb het stuk niet gelezen, maar van Satudarah, treinkapers en pindarotsjes krijg je ook uitslag hoor Sven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s