PVV heeft niet altijd gelijk

‘Genoeg is genoeg!’ en ‘Minder, minder, minder!’ zijn populaire leuzen onder de enorme groep mensen die zichzelf tegenwoordig tot aanhanger van de PVV rekent. En omdat deze groep weinig heeft met invloeden van buitenaf, eigenlijk alleen naar de grote blonde leider luistert en verder weinig bijleert, zal het repertoire de komende jaren zich niet drastisch uitbreiden. De leuzen geven aan dat Geert Wilders en zijn bijhangsel vinden dat er teveel Marokkanen cq moslims in Nederland zijn.

Geert Wilders speelt hierbij handig in op de onderbuik gevoelens van de gefrustreerde Nederlander, die een zondebok nodig heeft voor zijn onvrede. Deze onvrede kan zijn het niet hebben van een baan, het juist wel moeten werken, het gebrek aan financiële middelen, afgunst vanwege het hebben van een kleinere auto dan de cokedealert die boven hem slaapt overdag et cetera et cetera. Maar hebben Geert en zijn kudde eigenlijk wel gelijk? Als IWIH ’s ochtends op ’s Heeren wegen zich naar het werk bevindt, zo ergens tussen 6:00 en 7:00, dan staat de snelweg regelmatig helemaal vast. IWIH komt dan, als hij heel eerlijk is, geen enkele, maar dan ook helemaal geen enkele haatbaard, moslim, Marokkaan of Jihadist tegen op de snelweg. Of geldt het grote gelijk van Geert alleen op bepaalde tijdstippen?

een reactie

 1. jos van veen · · Beantwoorden

  weer een heel suggestieve tekst richting PVV vanuit de bekende hoek.
  Natuurlijk heeft de PVV niet altijd gelijk..maar verhoudingsgewijs scoren ze beter dan de eurofiel neoliberalen die met veel sluipender manipulatie de zaken willen belazeren en daar nu dan ook steeds meer in vastlopen.

  Er is geen permanente objectieve waarheid; bij geen enkele partij Maar je kunt ahv algemene richtlijnen en doelen wel tot iets komen wat acceptabeler is dan de huidige neoliberale gangterbende waar democratie en mensgerichtheid tot de onmogelijkheden behoren en alles in geld moet worden uitgedrukt..m.n. in winst-verlies.
  De wereld voor mensen wordt zo gereduceerd tot slechts boekhouden en bankrekening…en echt..er is veel meer dan dat, meer dan elkaar pootje haken en denigreren en vérpissen in de macht met potsierlijke status.

  En dat gegeven maakt deze overheid de grootste vijand en dader van de NL bevolking,erger dan jihadi…die zijn de afleiding van CDA en D66

  Je kunt voor alles waken, maar voorkomen kan je kwalijke dingen nooit.
  Mee leren leven..

  En zolang mensen niets doen of niet aangetoond kan worden dat ze gemoord etc hebben kun je ze ook niet berechten of opsluiten.
  Als iemand afreist naar Syrië is het helemaal niet gezegd dat hij/zij iets gaat doen of iets gedaan heeft wat hem/haar ene crimineel maakt. Dus vasthouden/tegenhouden is dan niet rechtmatig.

  Wij vinden het wel legaal als wij F16 piloten wegsturen om daar mensen dood te gaan maken met bommen en kogels..waarom? Omdat Opstelten niet tegen was en de overheid ook niet?Of dat wij het moreel juist achtten?
  Omdat de status van NL voor de amerikanen moest blijken?

  Eigenlijk allemaal flauwekul..en dan mag een ander niet weg naar Syrië omdat hij/zij dar kwaaie dingen gaat doen..segguh suh..(dat doen die piloten ook..)
  Ook daar heeft de PVV -maar aan de andere kant ook het kabinet ongelijk in//hypocrisie is ook een vak..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s