Geluksdag 2 van Ik was in Haren

Verschrikt gekwaak klinkt er door het openstaande raam. Een grote zwerm wegvluchtende eenden verduistert heel even de kamer van IWIH. Hij zorgt dat de Aziatische soldaten in z’n scherm niet meer op zullen staan en drukt op de X op zijn controller. IWIH loopt naar het raam en kijkt waarom de eenden plotseling zo luidruchtig de lucht voor de grond hebben ingeruild. Hij ziet 3 mensen staan, vlakbij z’n oude boodschappen wagentje, welke hij iedere week poetst alsof het een Ferrari is. Tussen de benen van de mensen ziet hij een metalen stang van een crossfietsje. IWIH moet er het zijne van weten, loopt naar de hal, haalt de voordeur van de knip en stapt de deur uit.

Hij vraagt aan een vrouw die bij het crossfietsje staat te kijken, aan haar joggingsbroek te zien uit een lagere sociale klasse, wat er aan de hand is. Een blik naar de jongen, die naast de crossfiets lag, maakt de vraag totaal overbodig. Een stuk bot steekt door de spijkerbroek van de jongen heen en aan de zijkant van zijn hoofd is een groot gapend gat zichtbaar. De jongen rilt van de pijn terwijl de mensen hem beloven dat alles goed komt. De jongen is heel lelijk onderuit gegaan en is waarschijnlijk met zijn been klem komen te zitten tussen de stoeprand en z’n crossfiets. Net naast zijn boodschappenautootje ziet IWIH. En op dat moment beseft IWIH dat hij heel veel geluk heeft gehad dat z’n autootje geen schade heeft. Dit moet wel weer een geluksdag zijn voor IWIH.

2 reacties

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Lekker sociaal type ben jij ook wel. Kudt VVD-er…

    1. Ik ben partijloos. Ik stem helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s