Politiestaat

Het is nog niet echt makkelijk om te leven in een land als het onze. Bij berichtjes over criminaliteit schuimbekken we, vooral op internet, over zwaardere straffen. In de meeste gevallen komt zo’n mogelijke dader er op de sociale media met een nekschot nog genadig van af. En dat moet vooral snel, liefst vandaag nog, want wie zit er nog te wachten op een zorgvuldige rechtsgang? Snelrecht willen we dus graag een elektrische stoel op iedere achterbank van een politieauto. Als we dan een dag later een bekeuring voor te hard rijden krijgen gaan we even uit een heel ander vaatje tappen. Dan is het volstrekt belachelijk al die regeltjes. Laat ze toch boeven gaan vangen. Het is alleen maar geld binnen harken want we kunnen heel goed zelf bepalen hoe hard we mogen rijden.

D66 rechters geven alleen maar taakstraffen is de beleving van veel mensen maar is dat ook zo?
Nee dus, de straffen in Nederland zijn best fors dus waarom blaten zoveel mensen elkaar na op dit gebied? Het is een terug kerend thema in mijn stukjes hier. Ontevredenheid waarbij we vooral elkaar napraten maar nogal eens voorbij gaan aan de feiten. Is Nederland nu crimineler aan het worden of juist niet?
De cijfers laten zien dat er een daling is maar dat willen we gewoon niet horen. Liever klagen we de hele dag dat ons land naar de kloten gaat en het is allemaal de schuld van de regering. En dan vooral van de Pvda maar dat spreekt voor zich. Het lijkt wel of we het lekker vinden elkaar diep de put in te praten. Er zijn wel verklaringen voor die angst te vinden. De economische crisis, een onzekere toekomst en een veranderende samenleving. Maar je bent er toch vooral zelf bij om hieraan toe te geven.

Advertenties

5 reacties

  1. De mens oreert,schrijft en heeft een mening. Waarom eraan toegeven? Om het gevoel te hebben belangrijk te zijn, dat anderen weten dat we bestaan, omdat de dood elke dag op de loer ligt? Zoiets en nog veel meer. We komen er de dag mee door…anderen angst aanjagen of hoop geven. Het geeft een gevoel van macht. Het zijn kenmerken van de politiek, de kerk en de media. En dan zijn er nog de talloze hulp instellingen en organisaties die constateren dat jij het niet zelf kunt maar.. Zij er zijn om je leven richting te geven. Al die organisaties komen samen in jou en mij, levend in de waan van de dag, overtuigd van het eigen gelijk dat boven alles uitstijgt. Je bent op je best op het moment dat je om jezelf en anderen kunt lachen. We zijn niets en het wordt nooit wat.

  2. Mooie reactie Pieternel. Zit veel in.

  3. En dit allemaal om je uit tr knijpen als een tube tandpasta

  4. De straf is misschien wel hoog, maar als je twee derde erop heb zitten mag je gaan dus is de straf toch laag

  5. jos van veen · · Beantwoorden

    als iedereen zich de ware gelovige vindt dan moeten de anderen als ongelovigen hard aangepakt worden..

    Motto: alles wat niet is zoals ik, deugt niet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s