De angstige lach van Samson

Lachen is gezond, dat is een veel gehoorde uitdrukking. Dat is lang niet altijd correct. Men kan lachen vanwege een positieve beleving zoals geluk, plezier of opluchting. Maar in sommige gevallen kan het lachen ook een contra emotie zijn voor schaamte, verwarring of angst. Het gespannen en verbeten psychopaten lachje dat Diederik Samson ons de laatste weken doet toekomen roept aardig wat vraagtekens op.

Tijdens debatten in de tweede kamer en tijdens interviews maakt Samson een gespannen indruk. Het veelvuldig uit het niets zenuwachtig lachen maakt duidelijk dat hij onder hoogspanning staat. En nu doet u het weer meneer Samson! Tijdens het debat bij Jeroen ‘200 vrouwen’ Pauw werd het weer pijnlijk duidelijk. Dat Samson niet echt een stabiel figuur is weten we al langer. Een simpele ‘Samson Greenpeace’ zoekopdracht op internet toont ons een wanhopige jongeman die zich te pas en onpas overal aan laat vastketenen. Gewapend met handboeien, een dito groene jas en een onverzorgde uiterlijk de wereld verbeteren, het is schattig maar ook zo naïef.

Zo kon de heer Samson vroeger nog zijn agressie en woedeaanvallen kwijt bij een organisatie dat zichzelf Groene Vrede noemt. Een clubje mensen dat geweldloos strijdt voor een beter milieu. Nu als politiek leider van de Partij van de Angstlach dient Diederik zich als een waardige staatsman te gedragen. Geen handboeien of ketting meer, maar straatcoach is het woord dat hij veelvuldig de ether in gooit.

Alleen het loopt niet meer zoals de activist graag zou willen zien. De peilingen zijn dramatisch en er wordt volop gespeculeerd over zijn opvolgers die al achter de coulissen klaar zouden staan. Dan slaat de paniek en angst weer toe. De enige mogelijkheid die Samson nog heeft is het paniekerig en geforceerd lachen als het hem te heet onder de voeten wordt. Want schreeuwen is een staatsman onwaardig. Je ziet dat hij psychisch gezien aan het einde van zijn Latijn is.

Morgenavond is het laatste slotdebat van de NOS. Turven jullie ook mee hoevaak Samson gespannen lacht? Want zijn dood is aanstaande. Een politieke dood wel te verstaan.

een reactie

  1. Niks mis met je vast laten ketenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s