Frankrijk à mon avis

Frankrijk is best een mooi land maar het is een beetje jammer dat die vreselijke mensen er wonen. De Fransen inderdaad, de calimeros van deze wereld. Want oh wat vinden zij zichzelf nog steeds belangrijk en verdommen het dus om iets anders dan Frans te praten. En maar niet in willen zien dat ze eigenlijk maar heel weinig voorstellen tegenwoordig. Sterker nog ze zijn een beetje het debiele broertje van Europa en presteren economisch ook als zodanig. Een beetje met de franse slag abominabel slechte auto’s produceren en die dan presenteren alsof ze een godswonder zijn. En helaas gaan mensen met zo’n foeilelijk ding er ook naar rijden. Schijt aan alles en iedereen en er altijd op uit anderen in de problemen te brengen maar dit terzijde. Van de vele nare eigenschappen die de Fransen bezitten is lafheid wel één van de meest opvallende. Je hoeft er de geschiedenisboekjes maar op na te slaan om tal van voorbeelden te vinden.

“Waar zijn de Fransen eigenlijk als je ze nodig hebt?” is dan ook een veel gehoorde kreet door de jaren heen. In het franse leger leren ze vooral hoe je jezelf zo snel mogelijk over kan geven. En volgens de levende legende Svennusmax hebben ze er minstens vier fabrieken die witte vlaggen produceren. Ik geloof dat direct. Nu zijn dit soort onderwerpen uitermate geschikt om nog urenlang op door te gaan maar eigenlijk zijn ze het gewoon niet waard. De wereld zou zoveel mooier zijn als Frankrijk er niet was.

2 reacties

 1. Gaat snel zijn laguna achter het huis parkeren want ja het zijn tieves auto’s.

 2. sja… Over lafheid gesproken… Welk volk accepteert gelaten alle regelingen die de roverheid over jullie uitstort? …. Yep Nederlanders…
  Welk volk steekt tientallen miljoenen kostende tolpoorten in brand en marcheren en masse naar Parijs om de transport tax te blokkeren en slagen daarin dan ook?
  ja, die laffe fransen.

  Wat lafheid betreft zijn nederlanders toch wel de kampioen. Het maakt niet uit wat er voor lamlendige wet wordt uitgevaardigd, hoeveel politici hun zakken vullen, hoe Brussel van Nederalnd een wingewest maakt… Geen burger die echt in opstand komt.

  Fransen? Die gaan te vuur en te zwaard en weigeren zich te conformeren…

  Misschien zou wat zelfreflectie over de Nederlandse volksaard/geschiedenis geen kwaad kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s