De uitslag

Eigenlijk is het gewoon een beetje triest voor de Pvda. Het pak slaag wat ze juist bij deze verkiezingen kreeg. Die keer dat we dus echt iets aan de de eerste kamer hadden de afgelopen tijd kwam door hun senatoren. Die stemden tegen het vrijwel afschaffen van de vrije artsenkeuze en stuurden daarmee minister Schippers terug om haar plannen te herzien. Verder hoor je niet zoveel van die eerste kamer meen ik. We leven dus blijkbaar in een landje waarin we gezien de afgelopen debatten gewoon vrolijk voorbij gaan een crisis. De schuldigen zijn gewoon de regeringspartijen. Dit is niet goed, dat niet best, veel tekort en anders te lang. De crisis kan je beter aan de VVD wijten dan aan de Pvda zou je dan zeggen. Immers is die crisis voornamelijk door zakken vullende bankiers, dus VVD, veroorzaakt en niet door Samsom en zijn bende rode rakkers. En dat Nederland in Europa voorop liep om naar anderen te wijzen en dus nu zelf zijn begrotingsregels moest nakomen kan je toch ook geen verrassing noemen. Daar waren we allemaal bij door niet te stemmen op partijen die daar tegen waren. Dat waren er trouwens niet zoveel hoor. En dat was uiteindelijk de reden voor al die bezuinigingen in ons land. Geen vrije keuze voor de regering. Maar als je flink doet tegen anderen kan je niet opeens zeggen: Ja nu komt even niet zo goed uit.

Maar afijn daarvoor is dus gezien de uitslag van de verkiezingen geen begrip. Het is zoals altijd weer vooral de schuld van de Pvda en een beetje van de VVD. En Geert is gewoon een lul maar dat wisten we al. Prima en nu? We hebben het voor elkaar hoor. De verkeerde verkiezingen aan gegrepen om onze onvrede te tonen. Onvrede over dat we nog steeds in één van de rijkste landen ter wereld wonen geloof ik. En nu dus geen meerderheid meer voor de regering in de eerste kamer. Dus moeten ze aankloppen bij splinterpartijen als Dierenpoes en kontdraaiers als D66. Goed gedaan hoor kiezers! Ieder land krijgt de bestuurders die het verdient.

3 reacties

 1. Dat is democratie. De kiezer heeft altijd gelijk. De kiezer heeft de PvdA afgestraft.

 2. Inderdaad, dus nu niet zeuren als geen fatsoenlijke wet meer door de 1e kamer komt. Of je de gekste dingen moet weggeven om iets voor elkaar te krijgen.

 3. Het hele politieke systeem zal geld moeten laten maken door De Nederlandse Bank (DNB) als zij iets willen veranderen, verbeteren. Want dat kost altijd veel geld. En omdat DNB een commerciële bank is, vraagt die daar uiteraard rente voor.
  Politiek heeft nog een ander voordeel:
  de politiek zelf is nooit met hun eigen geld verantwoordelijk voor de fouten die zijzelf, of hun voorgangers, hebben gemaakt. Want dat geld ‘krijgen’ ze van DNB.
  Die drukt dat geld. En vraagt dat, als het hen uitkomt, met rente terug.
  De politiek moet dan gaan bezuinigen. Oftewel dat geld weer terug gaan halen, met rente, bij het Nederlandse volk. De politiek zelf heeft daadwerkelijk geen rooie cent. Dat geld zit bij het ‘eigen’ volk.
  Mijns inziens is de beste manier om het huidige politieke systeem niet meer te hebben: niet meer stemmen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s