Ergernisje van de natuur

Iedere zaterdagochtend rijd je met de auto naar de wasbox, NIET(!) door de wasstraat want dat is slecht voor je lak, waar je je auto keurig wast met shampoo, afspuit, in de was zet en daarna met een trekker helemaal droogmaakt. Vervolgens rijd je naar huis om de auto ook van binnen helemaal uit te zuigen, in de dashboardspray te zetten en netjes je ramen te zemen aan de binnenkant. Auto pico bello in orde. Je rijdt ’s middag nog geen 500 meter of er schijt al weer een vogel op je brandschone auto. En vogelstront is heel vervelend, want dat brandt in je lak als je het niet snel genoeg weghaalt. Maar gelukkig heeft IWIH een positieve mededeling voor je! Het aantal vogels neemt namelijk steeds meer af en ook het aantal vogelsoorten wordt steeds minder. Volgens de Televaag zijn er 421 miljoen vogels minder en Europa die op je auto kunnen schijten. En volgens het CBS neemt zowel het aantal vogels als het aantal vogelsoorten in zijn geheel af, getuige tuinvogeltellingen. (Ja, er zijn echt mensen zo koekoek dat ze de vogels in de tuin gaan zitten tellen.) Veel van de rondschijtende vogels kennen wij straks alleen nog maar uit boeken, die geen hond ooit meer leest, maar goed. De oorzaak van dit uitsterven, hoe kan het ook anders, heeft met de klimaatverandering te maken. Even logisch nadenken leert ons dus, dat als wij gewoon met zijn allen blijven rijden, wij in de toekomst steeds minder vogelstront van onze auto hoeven te schrobben.

een reactie

  1. Ongeacht otos zullen vogels in de gehele wereld telig wieren, klimaat of niet. Maar in een overvol van windgehaktmolens voorzien microlandje zal inderdaad mss wat minder gevarieerd vogelpoep voorkomen. De neiging van Nederland om zich als centrum van het heelal te beschouwen is irritant en tegelijkertijd lachwekkend. En trouwens wie koopt er nu een nwe oto? Moet je wassen, bang zijn voor krassen op je lak, eerste deukje.. Beter een goed ingedeukt beestje kopen, kost niets en brengt je er net zo langzaam door de files.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s