Geert Wilders is een antisemiet

Geert Wilders, de man die enkele keren per jaar naar Israël afreist en financiële steun van joden krijgt, is een antisemiet. Deze hersenscheet ontviel knuffel-Marokkaan Ahmed Marcouch vanmiddag, omdat hij in paniek raakte gezien hij van links en rechts stapels terechte kritiek over zich heen kreeg. Niet vanwege zijn beleid of een paar gemiste bonnetjes, maar vanwege zijn deelname aan een zogenaamde antiracisme-demonstratie waarbij kernwoorden als ‘afrofobie’, ‘islamofobie’ en ‘antisemitisme’ nietszeggend op postertjes prijkten. Op zich is er niets mis met dergelijke manifestaties natuurlijk, maar dan zorg je er als organisatie en deelnemers voor dat je je feiten op een rijtje houdt. Daar lag nu juist de grap (zoals gewoonlijk bij links-activisme); buiten de usual suspects van policor Nederland werden deze keer ook mentaal instabielen zoals gesubsidieerde jodenhater Appa en Abulkasim “Nederland wordt een ruïne, als we geen gerechtigheid krijgen” Al-Jaberi. En met blankemannenhatende mafklappers zoals Quinsy Gario en Peter ‘FrontaalNaakt’ Breedveld joelend en schuimbekkend in het publiek, werd het dagelijkse quotum voor totaaldebielen op de Dam ruim overschreden.

Echter, het grootste zwaktebod van Ahmed liet nog even op zich wachten. Lang nadat iedereen de geur van zijn gedachtenflatulentie al lang in de neusgaten had laten rondgaan als een bouquet van pure domheid vermengd met de zure odeur van decennia gekoesterde frustratie, besloot hij alsnog om de keutel in te trekken. “Wilders is geen antisemiet. Hij is een moslimhater en een haatzaaier. Maar op de foto staat hij wel tussen antisemieten.”, zo zou hij die middag aan AT5 verklaren. Het feit dat hij wederom de plank misslaat, vindt men aan de geringe naschok van deze boude bewering eigenlijk niet meer dan normaal. Marcouch benadrukte hiermee namelijk dat Wilders moslims zou haten (feitelijk onjuist; hij hekelt de islam) en dat Marine le Pen een antisemiet zou zijn. Laat dat nou net één ding zijn dat ze niet is. Voor een gemiddelde, Nederlandse politicus in elke andere willekeurige partij zouden dergelijke opeenvolgende beschuldigingen direct tot een reprimande, een schorsing of een tijdelijke ontheffing van taken leiden. Maar nee, Ahmed heeft twee paspoorten en één PvdA-lidmaatschap. En dat staat gelijk aan een stapeltje “Verlaat de PvdA policor-gevangenis zonder te betalen”-kaarten sinds het vertrek van Küzturk.

Wat me dan het meeste stoort is niet eens het feit dat Marcouch zulke domme dingen roept. Hij weet niet beter. Passie zit nu eenmaal in het Marokkaanse bloed, en daardoor vlieg je wel eens uit de bocht als je onder druk staat. Dat is overigens geen racistische opmerking, al had ik er wel tien keer over nagedacht voordat ik deze zou maken als ik vanmiddag op de Dam had gestaan. Nee, niets van dat alles. Wat namelijk steekt is dat dit dus het beste is wat Nederland te bieden heeft om zich als stem op te werpen voor een onderwerp dat vrij delicaat is, en dat er mensen zijn die de gedachtegang van deze mensen serieus nemen. Want alhoewel ik van mening van ben dat we hier in Nederland compleet zijn doorgeslagen in het faciliteren van contra-racisme en er daardoor logischerwijs een beweging is ontstaan die juist racistisch jegens de autochtonen is geworden, valt simpelweg niet te ontkennen dat rassendiscriminatie nog steeds leeft in Nederland. Maar wel minimaal en zeer zeker beide kanten op. Daardoor verdient deze beweging in Nederland betere rolmodellen. De ‘strijd tegen racisme’ is momenteel selectief politiek activisme, gesponsord door buitenlandse politieke agenda’s. Breedveld, Appa, Al-Jaberi, Gario, Nzume en ga zo maar door zijn daarnaast maar met één ding bezig, en dat is controverse zoeken om ergens spreekgeld te verdienen. Want als zelfs iemand als Peter R. de Vries € 2000,- per 15 minuten bij Humberto kan toucheren, zijn ze allemaal ineens wél bereid om een jodenstreek te leveren.

4 reacties

 1. Nou LePen is wel degelijk antisemiet hoor. Dat is de basis van de door papa opgerichte partij. Een beetje doen alsof Himmler niet tegen joden was maar slechts een beetje SS. En Greet haat wel degelijk alle moslims. En dus niet alleen de criminele zoals bleek in zijn bierkelder uitspraken.

  1. De wereld is niet zo zwart/wit als je zou willen. http://www.breitbart.com/national-security/2015/02/24/french-jews-turning-to-le-pen-after-muslim-attacks/

   Ik begrijp best dat het anders allemaal verschrikkelijk onoverzichtelijk voor je wordt, maar er zitten meer kanten op een dobbelsteen. En waar heeft Wilders dan gezegd dat hij moslims of Marokkanen haat? Of vul je dat gewoon weer voor hem in, zoals linksmensen altijd meningen invullen van anderen?

 2. Bartholomeus · · Beantwoorden

  Jullie zijn het spoor echt helemaal bijster bij Ik was in Haren. Wat snuiven jullie? Dat is in ieder geval goed spul!

 3. Marie Le Pen is een zeer intelligente vebaal begaafde vrouw, reden waarom niemand in de franse politek het aandurft met haar in debat te gaan. Ze is zeker geen anti-semiet, wat ze wel is een typische francaise. Dwz de ingeboren neighing van fransen om vreemdelingen niet echt te mogen. Dat is geen racisme noch ander isme, dat is nu eenmaal de franse aard. Ze houden niet van alle vreemdelingen ongeacht kleur, ras, of afkomst.

  En dat is niet eens xenofobie, het is meer afkomstig van het franse superioriteitsgevoel. Maar ja ieder met een agenda kan dit natuurlijk uitleggen zoals ze willen. Haar een isme geven zegt meer iets over de benoemer dan de benoemde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s