Een dam te ver

De zon schijnt door de kruinen van de bomen en er ontstaat een prachtig samenspel van licht en schaduw op de grond. Aan de rand van het bos is een bever, genaamd Bart, ijverig aan het werk. De bever sleept met veel inspanning zijn boomstammen naar de dichtbij gelegen rivier. Samen met enkele andere bevers probeert hij een dam te bouwen, om het bos te beschermen tegen overstromingen. Hoewel het zwaar werk is, doen Bart en zijn vrienden dit verantwoordelijke werk met veel plezier. De overige dieren overleven immers door dit prachtige ingenieuze bouwwerk.

Verderop, bij een zijsplitsing van de rivier is een andere groep bevers bezig met het bouwen van een andere dam. Bart werd gevraagd de groep te helpen en aangezien hij een vriendelijke bever is, deed hij dit enige tijd met veel plezier. Bart hielp de andere groep bevers met het aanleveren van boomstammen, zodat ook zij voldoende materiaal kregen om een stevige dam te bouwen. Tot op een dag één van de bevers van die andere groep de boomstammen van bever Bart belachelijk maakte. Na alle inspanning en adviezen die Bart geleverd had, voelde Bart zich verraden. Bart stopt nu al het hout wat hij kan vinden weer in de dam van z’n eigen groep. Bart beseft nu meer dan ooit te voren, hoe belangrijk het is goede en vriendelijke collega’s te hebben. Zoals het er nu naar uit ziet, krijgt het bos maar één dam. Maar deze dam is wel met ontzettend veel liefde en toewijding voor het vak gemaakt.

3 reacties

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Je bent weer iemand in de zeik aan het nemen, ik zie alleen niet wie. Waarom zijn die stukken van jou altijd zo vaag? Ik kan hier niets mee.

  2. ‘Maar deze dam is wel met ontzettend veel liefde en toewijding voor het vak gemaakt.’

    In tegenstelling tot deze column.

  3. Ik kan hier wel wat mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s