Grieken oplichters!

Grieken zijn oplichters, allemaal. Geert hep heeft gelijk. Ze gaan met hun 45e met pensioen (allemaal!) en dan vooral de ambtenaren die er in overvloed rond lopen. Een beetje met die onwelriekende knoflookadem heel de dag in een hangmat hangen en ons (lachend) hun schulden laten betalen. Het beeld van de Griekse economie is volgens sommige mensen niet zo ingewikkeld. En dan nog een grote bek ook. Dreigen met een tsunami aan moslim extremisten als ze hun zin niet krijgen en domweg weigeren hun schulden terug te betalen. Maar inmiddels is ook de verkiezingsretoriek van Syriza, de winnaar van de Griekse verkiezingen, voorbij. De nieuwe premier is sinds aan zijn aantreden een stuk gematigder. De beste man wist tijdens de verkiezingen ook niet hoe slecht het land er eigenlijk voor stond. De gewone Grieken zijn zoals altijd en overal de dupe. Rijke Grieken hebben na het uitbreken van de economische crisis in hun land 54 miljard euro gestald op rekeningen in het buitenland. Er staat momenteel voor 60 miljard euro aan niet geïnde belastingen uit, vooral als gevolg van ontduiking en wanbetaling. Het is dus ook nu weer eens niet zo zwart/wit als onze geblondeerde verlosser het doet voorkomen. Maar het is dan ook qua nuance kwaad kersen eten met een raspopulist. Nog even een leuk weetje: De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis zet zijn zomerhuisje in de verhuur voor VIJFDUIZEND euro per WEEK! Daar vinden de meeste Grieken ook wel wat van. En iedereen die weleens in Griekenland op vakantie was weet één ding zeker. Dat al dat geld in ieder geval niet in de schoonmaak is gaan zitten. Zelden zo een vies land gezien. Je kan een toilet een keer overslaan maar er gewoon niks aan doen jarenlang dat kunnen alleen maar Grieken. Ik tel in ieder geval nog steeds mijn vingers na als ik er één een hand heb gegeven.

2 reacties

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative.
    I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.

    Many people will be benefited from your writing.
    Cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s