Liefde gaat door de maag

De zaterdagavond maaltijd, toch meestal wel het culinaire hoogtepunt van de week. Was het een stampot gemaakt door de vrouw des huizes, een vijf gangen diner in een drie sterren Michelin restaurant of een broodje shoarma bij de plaatselijke nacht-turk? Wat het ook was en waar je ook je diner genuttigd hebt de belangrijkste vraag is natuurlijk of het smaakvol was. De keuze tussen smaakvol en ranzig hangt met name af van de relatie die je hebt met de kok dan het daadwerkelijke culinaire hoogstandje zelf. Hoe meer iemand zich aangetrokken voelt tot de kok des te meer genot die persoon uit het eten haalt. Aldus nieuw onderzoek.

Volgens de onderzoekers heeft ieder mens een zogeheten ‘comfort food’. Voedsel waar men zich prettig bij voelt. In tijden van eenzaamheid of verdriet zijn de proefpersonen dan sneller geneigd om deze maaltijden tot zich te nemen. De oorsprong van dit fenomeen is terug te vinden in de jeugd. Comfort food is in de meeste gevallen ook nou juist het voedsel dat men in de jeugd veelal kreeg toegediend.

Mocht de vrouw des huizes (waar je ongetwijfeld veel om geeft) een maaltijd maken die in je comfort zone ligt dan is de kans vrij groot dat je zonder blikken en blozen zegt dat de maaltijd overheerlijk is. Zonder ook maar iets geproefd te hebben! Dat valt de man ook niet te verwijten, onze hersenen zijn vertroebeld door invloeden uit de jeugd. De kans bestaat dat het keukenprinsesje helemaal geen kookwonder is. Alleen de heer des huizes ziet dat niet.

Wellicht is het een goed idee om éénmaal per week een maaltijd met de buurman te ruilen voor een onafhankelijke observatie. Verdere maatregelen en sancties jegens de vrouwen kunnen dan onderling besproken worden.

2 reacties

  1. Met de buurman? ben je meteen je vrouw kwijt.

    1. Maar dan heb je wel weer een nieuw exemplaartje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: