De Russen en MH17

Als ik het me goed herinner wisten we het eigenlijk de eerste week al. Nadat het vliegtuig met vluchtnummer MH17 was neergestort was wel duidelijk dat de russen erachter zaten. Er kwamen vele alu-hoedjes theorieën maar de beelden van die lanceer installatie, eerst met alle raketten en later met één minder, spraken voor zich. Nu roepen hele volksstammen om het hoofd van Rutte omdat Nederland niets doet. Maar wat kan je doen als klein land tegen de almachtige tsaar Poetin? Dit gaat, ben ik bang, nog eens één van de gevaarlijkste mannen van deze eeuw blijken te zijn. Poetin voor alle volledigheid. Ze zullen het niet met opzet hebben gedaan want wat winnen ze ermee maar toch. Poetin is wel degelijk voor de situatie in de Oekraïne verantwoordelijk. En zeker voor de aanwezigheid van Russische militairen daar. Net voor die militairen naar Oekraïne gingen stapten ze uit het leger, ja aan me hoela. Vandaag werd bekend dat van de man die het transport van de Buk regelde een telefoongesprek is opgedoken. Het is dus min of meer bewijs dat Poetin de rebellen van dit soort lucht afweergeschut voorzag. Maar wat kunnen we nu in alle redelijkheid als Nederland doen? Zoals de grote denker Louis Bontes al opperde vlak na de ramp er met de special forces op af? Ze zien ons aan komen, lachen zich de ballen uit de broek. Niet prettig maar wel reëel is dat we moeten wachten. Een eventuele straf zal je moeten onderhandelen met de russen. Voorlopig die sancties maar eens laten staan en afwachten tot het misdadig regime van Poetin wat zwakker staat. En dan zijn er nog politieke partijen in ons land die hem voluit steunen. Die moesten zich diep schamen.

4 reacties

  1. putin springt het gapende machtsvacuum van totaal falende obama. Geef hem eens ongelijk.

    1. Als hij nou eens stopt met het faciliteren van burger vliegtuigen neer te halen, prima.

      1. ik denk dat hij er harder van geschrokken is dan wie dan ook. Denk ook dat hij de daders allang onder zoden heeft gestopt. En als we het over faciliteren van het doden van burgers gaan hebben…. http://www.sipri.org/googlemaps/2014_of_at_top_20_exp_map.html kan putin nog een puntje zuigen aan Dronebama

  2. […] we  hadden gelijk” is niet echt gebruikelijk want onbescheiden maar in dit geval wel op zijn plaats. Natuurlijk zat Rusland achter het neerschieten van de MH17. Het was in de eerste 2 weken na de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s