Wat bazen willen

Ja zo moeilijk is het ook nu allemaal weer eens niet. Natuurlijk wil een werkgever vooral iemand in dienst die hij niet al teveel hoeft te betalen. Maar ook iemand waar hij zo vanaf kan als hem dat zo uitkomt. Iemand die je met lekker weer laat werken en met slecht weer thuis laat zitten. En als hij of zij ziek is kan je daar als werkgever ook niks aan doen natuurlijk. Dat moet die werknemer dus zelf betalen. Het zou ook best weleens kunnen dat ze dan in de huidige omstandigheden zo iemand wat sneller in dienst nemen. Maar daar gaat het dus niet alleen om. We zien een enorme verandering van arbeidscontracten tegenwoordig. Mijn vader werkte ruim 40 jaar voor dezelfde baas en vond dat niet meer dan normaal. Zit nu op zijn 75e met een goed pensioen thuis. Nu gaan we in Nederland steeds meer naar een ander systeem. Het is jaarcontract na jaarcontract en het liefst nog wat proeftijden daar tussendoor. En of je je werk nu goed deed of niet aan het eind van die contracten ga je er gewoon uit. Tot mijn verbazing zijn de bazen in ons land met de huidige regels nog niet tevreden. Dat jij als jongere geen huis meer kan kopen want geen vaste betrekking zal ze een worst zijn. Ze willen een nog soepelere ontslagregeling. Oftewel als er door eigen geklungel een grote klant opstapt ze jou per direct op straat kunnen schoppen. Wel de lusten, niet de lasten. Ik zeg het nog maar eens. Gewoon VVD blijven stemmen hoor als iemand met een heel gewoon baantje. Maar dan niet gaan zeuren over dit soort “rechtse” ontwikkelingen.

 

een reactie

 1. jos van veen · · Beantwoorden

  mmhh..wil je vaste baan, dan moet je dik voor gaan betalen.Je werkgever wil gewoon de poen happen en winsten rapen..
  sterker: hij wil dat jij alle poen zelf even komt brengen op komt opstapelen want happen en rapen is hem al teveel. Net als bij glas,papier en afvalcontainers..
  sorteer het even voor , breng het even langs..goed voor het milieu ( daar is immers alles goed voor als het geld oplevert) en dan steekt de bedrijfsbaas nog een eens een sigaar en koopt nog een diesel en organiseert barbecues voor de Van Baalens en Eliassen. Vergroting van winst, invloed, status en BMI

  wat een vreemde soort zijn Nederlanders toch ..ze creeren niets eens banen, zijn heel gevoelig voor neoliberale propaganda en brengen de grondstoffen zelfs nog gratis en gesorteerd aan ook…(waarvoor ze natuurlijk wel met de auto even de lucht moeten vervuilen..)
  En..zijn er heilig van overtuigd dat ze een zeer nobel doel dienen..rijkman nog rijker maken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s