[Gastcolumn] Asielvluchtkerkgarage

En daar gaan we weer vandaag, de vluchtgarage dichtgespijkerd en een hele horde mensen op straat zonder enig idee waar te moeten verblijven. Neen, ik ga het niet opnemen voor de zieligheidsindustrie, weest gerust.

Er gaat structureel iets fout als het gaat om asielzoekers en dan met name de uitgeprocedeerden. Namelijk: er is geen beleid. Althans, er is er wel een, of twee, of nou, ja, ergens wachten we ook nog even wat ome Europa gaat zeggen, want je bent Nederland of je bent het niet. Maar goed, je kunt hier dus als vluchteling binnenkomen, een procedure starten om asiel aan te vragen en dat krijg je dan soms. In dat geval word je voorzien van benodigde papieren, je kunt je hier legaal vestigen, de taal leren (pro-tip: doen), een baan zoeken (tot je een ons weegt), kortom; the works.

Maar soms krijg je om wat voor reden dan ook geen asiel  en dan gebeurt er naar mijn idee iets geks. Namelijk helemaal niets! Juistem, er gebeurt niets, nakkes, nada en niente. Da’s gek toch? Je zegt dus tegen iemand die asiel zoekt (of geluk, of beide): “Luister vrind, we geloven je verhaal niet en we denken niet dat je in je land van herkomst gevaar loopt. Daarom willen we je vriendelijk verzoeken ons land te verlaten. Vanaf dit moment sta je er verder helemaal alleen voor, succes hé!”, en daar mag een asielzoeker (maar niet gevonden) het dan mee doen.

Hoe dan?

Nou kun je je voorstellen dat een asielzoeker helemaal geen geld heeft, hoogstwaarschijnlijk geen papieren en dus alle middelen ontbeert om überhaupt ons land te kúnnen verlaten. Nog daargelaten dat de gelukszoekers en asielzoekers die wel echt gevaar lopen in eigen land helemaal niet terug willen, onder geen beding. En geef ze eens ongelijk als er ook niet op wordt toegezien. En wat gaan deze mensen dan doen? Onderdak, eten en drinken zoeken. En zoals we inmiddels gemerkt hebben doen ze dat met z’n allen tegelijk. Heel gek als je met elkaar in hetzelfde schuitje zit, niet? Wanneer we daar dan nog een linkse deken der zieligheid en (l)ac(s)tivisme bij in mengen dan krijgen we dus initiatieven als de vluchtkerk en de vluchtgarage.

Initiatieven waarvan ik me afvraag, los van dat het niet de bedoeling is, waarom ze met alle geweld dicht moeten en je die zielige mensen weer zo nodig op straat wil trappen. Want hier gebeurt deels wat Nederland eigenlijk zou moeten doen. Óf je draagt er als land zorg voor en ziet toe op het daadwerkelijk verlaten van ons land door de asielzoeker, of je vangt deze op en zorgt dat ze niet op straat komen te zwerven en daarmee overlast veroorzakend in welke vorm dan ook. De bed, bad en brood oplossing is een goed begin, maar dit is enkel voor de nacht. Waar moeten die mensen in de resterende tijd dan heen, wat eten/drinken ze dan, en van welk geld?

Het huidige beleid rammelt aan alle kanten en is voor niemand goed. Niet de asielzoekers die, al zouden ze willen, hier niet eens weg kunnen. Niet voor de samenleving omdat ze er overlast van heeft en het linksom of rechtsom geld kost.

Beste Eberhard, beste Ard, beste wie er dan ook over gaat. Doe wat aan die doorlopende bak ellende die asielbeleid heet, want een vluchtStopera of een vluchtmaagdenhuis is aanstaande. En als je toch bezig bent; 6 maanden is vrij lang om te beoordelen of iemand wel/niet in ons land mag blijven.

Was getekend,

@tafkatp

2 reacties

  1. het antwoord is erg simpel… gewoon meer belastingen betalen, dan kunnen er meer ambtenaren worden aangesteld zodat ‘vluchtelingen’ sneller kunnen worden beoordeeld. Dan nog wat meer heffingen, verhogingen van accijns e.d. en dan kunnen ze allemaal een nieuwbouwvinex huisje krijgen met postzegeltuintje.

    Of gewoon de grens nog verder dicht en de normen van het toelatingsbeleid veel strakker aanschroeven.

    Met je stemgedrag kun je dit bepalen… Succes.

  2. […] met pistooltjes, zo zijn de grootste elitaire grachtengordelsnobs de grootste voorstanders van het abominabele Nederlandse asielbeleid. Ook de overige linkschmensch is er fervent voorstander van want iedereen is natuurlijk te redden, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s