Bed, bad, brood of anders?

Er zijn zo van die kwesties waar je als politieke partij jezelf eens goed kan profileren. De bed, bad en brood kwestie is er zo één. De Pvda is voor en het Europees Comité voor Sociale Rechten ook. De VVD is het niet eens met deze uitspraak want daar zou dan een aanzuigende werking vanuit gaan. Onzin natuurlijk want er zijn ook nog andere landen hoor en daar gaat het vrijwel net als hier.En blijkbaar is die uitspraak van het comité voor hen niet bindend. Een beetje teveel in wollige taal blijkbaar dus vegen ze daar hun liberale gat mee af.   De VVD’ers menen dat je die mensen het dus maar uit moet laten zoeken. Dat is zo’n beetje het beginsel van de VVD per slot van rekening. Ieder voor zich en God voor ons allen. En de wat  zwakkeren in een samenleving hebben dikke pech. Hadden ze maar niet geboren moeten worden. Ga maar lekker liberaal dood van de honger. Dat soort mensen zal toch nooit lid kunnen worden van onze hockeyclub.
Volgens mij zie je al van mijlenver aankomen dat die groep vluchtelingen zonder voorzieningen voor overlast gaat zorgen. In het gunstigste geval is dat bedelen en verder hoef je niet veel fantasie te hebben. Bed, bad en brood tot uitzetten naar het land van herkomst mogelijk is. En dat dan ook actief gaan doen. Niet die mensen de schuld geven van je eigen falen als politiek dat dit nog steeds niet goed gaat.  Het gaat meen ik vooral om de gevallen waarbij dit bijvoorbeeld door ziekte of de situatie in het thuisland tijdelijk niet mogelijk is. Voor de VVD een mooie gelegenheid om nog wat meer naar rechts te schuiven. Menselijk gezien komt daar de afgrond van onfatsoen wel erg dichtbij.  Over de ruggen van een stelletje arme donders. Als er al iets het waard mag zijn dit kabinet te laten vallen is dit het wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s