Hoezo dobbernegers?

Het zal je maar gebeuren. Dat je als kind op aarde komt in Somalië of Eritrea in plaats van in Nederland. Dan heb je het niet echt getroffen in het leven. Want dan weet je al snel wat echte armoede en corruptie is. En honger en totaal geen uitzicht op een beter leven. Ze vroegen het je nog vlak voor je uit die boerenkool kwam en je dacht bij jezelf: Nou ja, doe Afrika maar, daar is het wel lekker warm. Wist jij veel? Bovendien geen Pvda om van alles de schuld te geven. Natuurlijk grijp je dan later elke kans aan om zo’n land te ontvluchten op zoek naar een betere plek. Vette pech voor al dit soort vluchtelingen en alle anderen ook trouwens. Want de rechtsmens maakt voor jou wel even uit dat je niet welkom bent hier. Die rechtsmens had namelijk wel de mazzel om hier geboren te worden en dat gaat hij dus niet zomaar delen. Sterker nog zelfs een klein beetje van zijn rijkdom gaat hij niet afstaan. Oké aan dat bootje waarmee ze hier heen willen komen wil hij nog wel een paar centen verdienen maar dat is het ook wel. Iedereen snapt dat je niet de halve wereld kan binnen halen maar daar gaat het helemaal niet om.
Als je bedenkt dat ruim 99% van de bevolking van onze wereld armer is dan wij hier in Nederland lijkt mij het aantal vluchtelingen nogal mee te vallen. Niks geen vliegtuigladingen of boten vol dobbernegers die onze kant op komen. Slechts een klein deel komt hier over de grens. En nu in tijden van oorlog en IS zijn dat er wat meer. Wat is er mis mee dat als 1 Europa samen op te willen lossen? Er komen dagelijks honderden vluchtelingen aan in Italië. Je kan toch niet zeggen: Zoek het maar uit, dat is jullie probleem. Maar dat is wel wat wij doen als omliggende landen. Nu is er eindelijk wat bereidheid de handen in één te slaan maar dat is wel rijkelijk laat. Die problemen met bootvluchtelingen zijn er al maanden. Dat is niet iets van nu opeens.

6 reacties

 1. Nee foutje… Problemen met inwoners van het afrikaanse continent bestaan al eeuwen, en vanaf darfoer via subsahara ellende via diverse moslims die elkaar afslachten tellen de doden al in d emiljoenen en over de gewonden en verwoeste elvens maar niet te spreken.

  Dit is dweilen met de kraan open. Gewoon deur dicht en zoek het maar uit totdat ze zelf ophouden elkaar omstebeurt af te slachten. De slachtoffers van gisteren zijn de agressors van vandaag en omgekeerd sinds bijna forever.

  Dat is hun cultuur, mag. Vrijheid blijheid. Hek eromheen en over een eeuw eens kijken hoe het er bij staat. Het getuigt van peilloze hubrys om te denken dat je als klein k-landje of zelfs als Europa totaal daar ooit iets effectief aan kunt doen.

 2. Jos van veen · · Beantwoorden

  weer een tekst van het blatende Gutmesnch soort vol alom traditionele calvinistische conditiob nering..helpen en opvangen.
  Echte vluchetlingen zijn het doorgaans niet..ze verwdijnen al vlug ongeregisreerd en willen helemaal geen asielverzoek of procdure(mogelijk al meerdere keren ag fgewezen)
  Ik lees dat ze afkomstig zijn ui landen waar ik nogal bekend mee ben. Gen rijke landen, maar lang niet iedereen wil weg.

  Het zij de gasten die meteen achter toeristen aandraven, klaplopers van het zuiverste soort.Kletsen de oren van je hoofd en hebben maar 1 gedachte: hoe wordt ik beter van die witte uit Europa.
  De kunstjes en hetthater zijn talrijk..als het maar oplvert.Op hun manier verdien ze dara meer dan ene ambtenaar, de fooien en gtaris mee eten en drinken zijn talrijk..de vrowuen opmiddelbare leeftijd van dienst zijn ,ook.

  Tjs..die agsten willen naar Europa. hun walhalla waar je grtis eten en drinken krijgt, wiet kan roken,boer kan drinken en acher ene grootbeeld tv zitten..dat zij zoal de meeste wensen ..Bezoeken van exotische oorden als Utrecht, Amsterdam en de Media markt.
  Geen werk, geen discipline dat hadden ze in Wesy Afrika ook al niet maar veel kletsn en zuipen..dat is prettig.
  Nu dat willen ze dus hier komen halen..ven net als de witten maar dan verzorgd en gratis..de rekening oor de witte want hij/zij is immers gast..

  Ik denk dat de meeste mensen gewoon niet weten hoe er het in Afrika aan toe gaat.Ze horen van succesverhalen(want iedereen die hier komt laat weten dat het geweldig is en dat het super gaat..en dat komt dan weer in hun oude kringetje.Als je vertelt dat het helemaal niet goed gata, dan geloven ze je niet..gisteren hebben ze nog gehoord dat je met de meiden op het strand kunt neuken en wiet kunt roken..dat is toch geweldig..! etc etc.Je kostje is gekocht!!

  Echt een compleet andere cultuur die jeniet kunt ergeijken..Wij hebben de klok en zij hebben de tijd…als je om 8 uur smorgens moet beginnen is 10 uur vroeg zat..eerst uitslapen en een ontbijt..
  Ze zijn er helemaal niet jammerlijk aan toehoor,inteendeel.

  De meesten gana niet en willen ook niet..ze zullen absoluut niet kunnen wennen en wij niet aan hen.
  Bovendien is hun situatie zodanig dat ze hier niks te zoeken hebben..Wij-NL- heeft er ook geen barst aan. Niet- tot slecht opgeleid, geen animo, klaplopen en afhankelijk doen want zij waren slaven…
  Ze kennen hun geschiedenis ook erg slecht..maar als moslim zijn iets oplevert dan staan ze vooraan om hun onzin te blaten en te roepen.

  Hou dat wel in de gaten..wij importeren enorm veel moslims..Niks tegen Islam maar wel tegen islamisering..
  Zie Zweden voor dit faalproject. en ook daar ligt onze toekomt als we niet wakker v worden en blijven steken in de Gutmenschconditie

  1. Misschien moet je je reacties aanpassen aan je alcoholgebruik.
   Jij hebt, als ‘witte uit europa’ de mogelijkheid gehad de geschiedenis te bestuderen. Dat je dat niet gedaan hebt, is jouw probleem. Misschien had je wat minder naar je kroegbaas moeten luisteren.
   Je bent een racist van het zuiverste (waarschijnlijk lichtelijk Arische) water, en ik ken je reactie op deze opmerking al, dus plaats hem maar niet. Bedenk iets nieuws als je weer nuchter bent.

 3. “Dobbernegers”??? Wat een denigrerend woord! Bah!

  1. Klopt, bedacht door de grote denkster Annabel Nanninga. Van een vaag webblog waar de honden geen brood van lusten. En een paard de hik van krijgt.

 4. […] ☑ Bootvluchtelingen de nieuwe Joden zijn volgens Limburgse pijprokers. ☑ Ikwasinharen.nl een nieuwe columnist uit Allochtonië heeft aangetrokken voor duiding, zodat we niet racistisch zijn. ☑ Ikwasinharen.nl eveneens een hoogintelligente PVV-islamwatcher met een nog veel hogere tolerantiegrens heeft aangetrokken om juist wel racistisch te zijn. ☑ De kandidatenlijst van VNL aan onze bescheiden website is uitgelekt. Met nadruk op het werkwoord ‘lekken’. ☑ Ook bij ons het werkwoord ‘dobbernegeren’ niet genegeerd wordt. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s