Wilders dorpsgek

geertjewilders-882x571

Wat heb ik me de afgelopen week weer enorm lopen ergeren aan de populist der populisten Geert Wilders. Mensen die vluchten voor oorlog en IS hopsakee op één hoop met economische vluchtelingen. Geen enkele nuance, nee het is of wit of zwart bij Geert. Andere smaken zijn er niet. En als hij dat nou uit domheid deed was het allemaal zo erg nog niet. Dan haal je de schouders op en loop je gewoon door. Maar het gaat hem werkelijk alleen maar om wat goedkope stemmen. Gelooft er zelf ook geen bal van is mijn overtuiging. Het is gewoon de rol spelen die van je verwacht wordt. Gelukszoekers zijn het die mensen die vluchten voor de koppen afhakkende beulen van IS. Tegen beter weten in over opvang in de regio blijven kwekken terwijl ook jij dondersgoed weet dat die opvang al helemaal uit de hand loopt daar. Ze kunnen er niet nog meer opvangen. Wilders gaat steeds meer lijken op de ouderwetse dorpsgek. Als kind zag je zo iemand op straat lopen en je wist dat hij of zij maar een klein beetje aansporing nodig had om raar te gaan doen. En dan was het lachen natuurlijk. Maar op de één of andere manier is het lachen om Geert mij wel vergaan. Denk alleen nog bij mezelf: Schaam jij je nu werkelijk nergens voor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s