Sorry aan alle goden, maar religie is niet meer hip!

Wat maakt een mens nou echt gelukkig? Een vraag waar iedereen graag het unanieme verlossende antwoord op zou willen weten. Op een dag als vandaag zouden we al snel kunnen denken aan vrijheid, maar vrijheid is ook maar relatief. Overal worden we toch nog steeds ergens beperkt in onze ultieme vrijheid, vrijheid is niet absoluut.

Vele mensen vinden een vrijheid in religie. Terwijl religie juist je eigen vrijheden en je natuurlijke doen en laten veelal beperken. Je zit gevangen in een levenstijl en een keurslijf dat ooit eens heel lang geleden is verzonnen door je voorvaders. Is dat dan echt de ultieme vrijheid? Of is het jezelf vastklampen aan een hoop dat er na dit leven nog een leven is. Dat je na je dood alsnog verder kan leven. Dat je een houvast hebt op de vraag waarom wij hier op aarde zijn in een oneindig heelal.

Deze levensvragen houden de mensheid al sinds het ontstaan van de homo sapiens bezig. Vragen waar we vooralsnog steeds geen antwoord op hebben. De wetenschappers hebben inmiddels de gelovigen op vele vlakken ingehaald. Er is geen enkel bewijs voor het bestaan van een God, maar dan ook echt geen enkel. Ondanks dat zijn er al vele oorlogen gevoerd over wie de ware religie in huis heeft. En deze oorlogen gaan ongetwijfeld nog heel lang door.

Maar is er dan geen enkel positief argument te vermelden. Jawel! Vandaag publiceerde onderzoekers een lijst met zaken die de mens echt gelukkig maken.  Hieruit blijkt dat de mensheid sinds 1938 minder waarde hecht aan religie. Stond ‘onze vader’ in 1938 nog op de derde plaats van zaken die een mens het meest gelukkig maken, nu komt hij niet verder dan een tiende plek.

Het is een klein beginnetje, maar de revolutie moet toch ergens starten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s