Opwarming van de aarde: WAAR DAN?

Een onderwerp dat heel klimaatbewust en groen Nederland bezig kan houden is toch wel de opwarming van de aarde. We worden sinds de film van Al Gore bang gemaakt met een doemscenario waarbij wij onze eigen crematie aan het organiseren zijn. Een film die door heel milieuvriendelijk Nederland met open armen werd ontvangen. Een film die achteraf bol stond van onwaarheden en wetenschappelijk onderuit is gehaald.

Helaas gaat de opwarming voorlopig nog voorbij aan onze bananenreplubliek aan de Noordzee. De maand mei was dit jaar de koudste meimaand sinds 1991. Toch een flinke tegenvaller voor alle global warming believers die al een voorraad flacons Factor 40 hadden ingekocht.

Als we kijken naar de gemiddelde temperatuur op aarde van de afgelopen jaren is hierin geen significante stijging te ontdekken:

World_average_temps_1997-2012

Uiteraard is dit slechts een periode van enkele jaren. Laten we eens kijken naar de temperatuur verschillen op de poolkappen van de afgelopen 420.000 jaar:

Temperature_Interglacials

De temperatuur schommelingen zijn altijd vrij consistent gebleven, met eens in de zoveel tijd een ijstijd. Volgens onderzoekers van de NASA en Russische wetenschappers stevenen we juist eerder weer af op een mini ijstijd dan een snikhete broeikas periode.

Okay, genoeg statistieken voor nu. Laat u zich vooral niet gek maken door dit soort cijfertjes en vergeet juist daarom ook heel snel het hele global warming gedoe. Wilt u dit jaar echt een laagje extra huidkanker kweken in de zon, boek dan gewoon een vakantie naar een tropisch oord ergens rond de evenaar.

 

%d bloggers liken dit: