Mag ik in de categorie herstelbetalingen van jou de racismekaart?

Een kaart die de laatste tijd te pas en te onpas wordt getrokken is toch wel de racismekaart. Een prima troef om elke discussie lam te leggen. Een club beroepsdemonstranten doet inmiddels niets anders meer dan elke dag heel internet af te struinen en bij vrijwel alles ‘RACISME!’ te roepen. Deze groep heeft niet door dat ze hiermee het racisme juist verder aanwakkeren. Een aanzienlijk gedeelte van deze ‘Wij zijn zo goed’ club is doorgaans zelf nogal racistisch van aard. En dat terwijl ze naar eigen zeggen juist tegen racisme propageren. Was het gisteren nog Zwarte Piet wat de racistische klok sloeg, vandaag is het Valtifest en morgen waarschijnlijk de Apenheul. Deze groep beroepsgekwetsten noemt zichzelf anti-racistisch en denken zich daarmee een privilege te vergaren om zich racistisch op sociale media en in de reguliere media te uiten. Want racisme werkt tenslotte maar één kant op. En dat is volgens hen de gemene boze blanke man jegens de zielige donkere medemens. Terwijl de definitie van racisme het superieur stellen van het ene ras ten opzichte van het andere ras is. Iemands kleur of afkomst maakt daarin niets uit. Persoonlijk maakt het mij ook helemaal niets uit welke huidskleur of afkomst iemand heeft. Maar zo niet de groep fanatieke anti-racisten.

Een bekende in deze is Quinsy Gario. De voorman van de firma droeftoeter en herstelbetalingen kwam vorig jaar nog in het nieuws vanwege 700 aangiften die meneer wilde doen vanwege racisme. Van deze 700 nam de politie er slechts 20 serieus. Uiteraard was de heer Gario het hier niet mee eens, want meneer is het nooit ergens mee eens. En daar was hij weer, als een donker duveltje uit een doosje werd weer luidkeels ‘RACISME!’ geroepen. Ohja, en de 20 aangiften die over bleven zijn inmiddels ook geseponeerd door het OM.

Deze zelfbenoemde kunstenaar en dichter had ook vandaag weer eens een aanleiding gevonden om aangifte te doen. Vanwege een tekening op Twitter. Jawel u leest het goed, een kunstenaar die aangifte gaat doen vanwege een tekening. De beste man is al vaker het middelpunt van de aandacht geweest door bizarre uitspraken die hij heeft gedaaan, denk aan de ramp met de MH17. Maar na wat marginale programma’s op internet wil hij nu landelijk doorbreken met een eigen televisie programma. Echter is hij nog op zoek naar wat geld om zijn racisme anti-racisme programma te financieren. De teller staat inmiddels op 2500 pepernoten, maar dat is echter nog lang niet genoeg. Aangezien ik ook niet de beroerdste ben en mij graag distantieer van elke vorm van racisme bij deze de volgende oproep:

STOP HET RACISME IN NEDERLAND EN STEUN DIT FORMAT!

Wilt u als anti-racist ook een donatie doen? Inkopen doet u hier en opsturen vervolgens hier.

%d bloggers liken dit: