Praktisch oplichten van autisten

Heb je een kind dat net zolang de lichtschakelaar heen en weer drukt totdat de gloeilamp kapot springt? Maken jouw kinderen lastig contact met andere mensen? Wordt je partner hysterisch als hij of zij geen boterham met hagelslag krijgt ’s ochtends? Of wil hij of zij alsmaar blauwe schoenen dragen? Gefeliciteerd, je woont waarschijnlijk met een autist in huis! Gefeliciteerd? Ja, gefeliciteerd! Jouw kind of partner is dan waarschijnlijk geschikt voor een cursus ‘autisme kun je leren’ van een of andere zelfbenoemde profeet. De wereld zit vol met ervaringsdeskundigen die je tegen betalingen uiteraard, helpen moet wel iets opleveren, graag vertellen hoe je van autisme afkomt, of hoe je het in ieder geval zo draaglijk mogelijk maakt.

Zo hebben we Tinus Smits (inmiddels aan de andere zijde van het gras red.), die precies weet waar je autisme aan te danken hebt en hoe je er ook weer vanaf komt. Autisme krijg je door wat stress op te stapelen, gecombineerd met onverzadigde suikers, de bekende plastic soep en het gebruik van de magnetron. Gelukkig kunnen we autisme bij Tinus gewoon behandelen met een beetje homeopathie. Verder kun je de autist even goed aarden door alle elektrische apparaten weg te halen (?) en te zorgen voor een niet-metalen bed. Hoe simpel kan het genezen van autisme nu eenmaal zijn? Heel veel zelfbenoemde autisme-artsen maken nog dankbaar gebruik van de kennis van Tinus.

Op de site van NVKP weten ze het zeker: autisme krijg je door het kwik en aluminium wat zich in vaccinaties bevindt. Het ene moment heb je een gelukkig en gezond kind en twee prikken later is het veranderd in een boosaardige autist, waar geen land meer mee te bezeilen valt. Heel veel mensen zien dit nog steeds als reden om je kind niet in te laten enten tegen allerlei ernstige ziektes. Maar goed, je kind had dan misschien een kort, maar wel autismevrij leven.

In Amerika heeft biochemicus Katherine Reid ontdekt hoe je autisme kunt genezen. Autisme krijg je namelijk door alle chemische rotzooi in ons voedsel. Volgens Katherine Reid zijn veel ontwikkelingsstoornissen waaronder autisme mogelijk gelinkt aan de inname van glutamaat. De zevenjarige dochter Brooke van de biochemicus was vroeger autistisch: woede-uitbarstingen, repetitief gedrag, communicatieproblemen en spijsverteringsproblemen waren aan de orde van de dag toen ze twee jaar was. Ze dacht dat gluten en zuivelproducten kwaadaardig waren, tot ze las over mononatriumglutamaat en wat het met ons lichaam doet. Teveel van deze smaakversterker verstoort het zenuwstelsel. Ze ontdekte ook dat glutamine in E621 die onbalans kan versterken. En ook hier was de genezing dus weer tamelijk eenvoudig: je moet je voedsel door een zeef gooien, zodat je de E621 smaakversterker eruit kunt filteren.

Op de website van werkgroep Cheiron doet ene Tjerry Steenhuizen zijn verhaal over zijn wonderbaarlijke genezing. De website dekt zich aan alle kanten in tegen het verhaal, maar blijkbaar is de wonderbaarlijke genezing van Tjerry, die nu helemaal autisme vrij is, geloofwaardig genoeg om het toch te plaatsen. Autisme is zo’n beetje hetzelfde als zenuwachtig zijn. Je hart gaat er vooral sneller van kloppen. En eigenlijk is autisme dus ook hier weer vrij eenvoudig te genezen; je moet gaan zingen. Het hart bevat namelijk een neurologisch complex voor de verwerking van sociale informatie. Dit is je hartbrein. Het hartbrein zendt gevoelens uit in de vorm van elektromagnetische straling én encrypt de ontvangen gevoelens én stuurt deze door naar de hersenen. Veel autisten hebben dus gewoon een slecht hartbrein. En door te zingen leer je het hartbrein omgaan met emoties. Heel logisch wel eigenlijk of zo.

Barbara de Leeuw, om nog maar een voorbeeld te noemen, is autivrouw en dankzij haar opleiding tot pedagoog heeft ze ook nog vrucht geworpen in de vorm van 2 autikids (nee, dat is geen titel die wij bij IWIH hebben verzonnen). Volgens Barbara zijn autisten heel de dag overprikkeld. En de oplossing is, geen autist die dat zelf kan verzinnen, dat je adequaat reageert op overprikkeling! Daarom heeft ze een boek geschreven met de pakkende titel “Overprikkeling voorkomen“. Maar wat moet je dan doen als je toch per ongeluk overprikkelt raakt als autist? Gewoon gaan douchen uiteraard! En als je na een drukke dag helemaal verrimpeld bent van het douchen, dan ga je gewoon even op bed liggen. Dit alles om al douchend en rustend heel de dag een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden.

Kunnen we dit soort schofterige praktijken niet gewoon strafbaar maken in dit land? Net zoals homeopathie geen flikker helpt, is dit ook weggegooid geld. Zo te lezen hebben de meesten van deze zelfbenoemde autistische profeten geen enkele fatsoenlijke studie gedaan om hun verhaal wetenschappelijk te kunnen onderbouwen. Dat deze profeten ergens een keer een autist zijn tegengekomen op de wereld, willen we dan nog wel geloven, maar of ze zelf ooit het certificaat voor topsport autist hebben behaald, betwijfelen wij ernstig. Op basis van wat autistische kinderen of een raar gevoel in hun hoofd hebben ze zichzelf tot specialist verklaard en gaan ze ouders uitleggen, hoe ze met hun autistische kinderen om moeten gaan. Er worden door het hele land lezingen gegeven, waarbij je na afloop een door hun zelf goedgekeurd boek kunt kopen met daarin de dooddoeners uit de lezing alfabetisch opgesomd.

Wij van IWIH raden u aan om met uw kind of partner met autisme naar een gespecialiseerd autismecentrum te gaan, waar goed opgeleide psychologen en psychiaters een diagnose kunnen stellen en uw autist echt kunnen helpen met de problemen waar hij of zij tegen aanloopt in de praktijk. En eigenlijk zou er een zwarte lijst met dit soort zelfbenoemde profeten moeten komen. Mensen in nood grijpen vaak alles aan om uit een problematische situatie te komen. Helaas zijn er heel wat mensen die hier dankbaar misbruik van maken. Als je meer van dit soort profeten kent, laat het dan even weten en wij bij IWIH maken er een mooi lijstje van.

(De personen in bovenstaand stuk dienen als voorbeeld, het stuk is niet bedoeld als directe aanval op deze personen zelf.)

 

 

Advertentie

3 reacties

 1. Bartholomeus · · Beantwoorden

  Dat sommige dingen voor jou niet werken, wil niet zeggen dat ze voor geen enkele autist werken. Autist!

 2. Dat van dat glutamaat klinkt nog wel plausibel, op die zeef na dan.

  Dat verhaal van dat overprikkelen is helemaal zo gek nog niet, behalve dat douchen dan. Ik kan moeilijk elke keer als ik me erger aan iets of iemand onder de douche gaan stappen. Dan kwam ik op het werk de douche niet meer uit.

  Ik vraag dan gewoon even ‘kan het even wat zachter misschien? Ik heb mensen voor minder vernield’. Of dat laaste waar is laat ik me verder niet over uit, ik zou er ook maar niet over doorvragen als ik u was….. want you know……. ik heb ze voor minder vernield.

 3. er is natuurlijk geen enkele wijze dat je MSG met een zeef uit kan zeven. Dat het z.g. ‘effect’ sorteert noemt men ‘nocebo’. zoals ‘placebo’. Te belachelijk voor woorden. Dat veel mensen (autist of niet) slecht op MSG (ve-tsin) reageren is een gegeven.

  Echt autisme is een onomkeerbare neurologische aandoening dwaar je mee geboren wordt. Het is een anderssoortige verbinding tussen neurale netwerken. Er bestaat geen genezing logischerwijs. Je hersens zitten nu eenmaal zo in elkaar. Wat wel kan is de symptomen wat bestrijden, ofwel door training er mee om te gaan of wel ze te onderdukken met medicijnen.

  Daarnaast heb je je nog 70% van de gediagnostiseerde ‘autisme’ gevallen die helemaal geen autisme zijn maar gewoon iets wat er op lijkt en door van alles kan worden veroorzaakt.

  Zo was de bekende ‘rain man’ geen autist maar iemand met agenesis van het corpus callosum. Hij vertoonde autistsche trekjes maar was dus geen autist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s