Blikopenerspam

Geen enkele gebruiker van Twitter ontkomt eraan. Vroeg of laat vindt iedere gebruiker spam van @Blikopenerteam in de TL. Nieuwsberichten die al uren op het internet te vinden zijn, worden geretweet. En dan niet zomaar één of twee interessante berichten, nee heel de dag door wordt de TL vol gelazerd met nietszeggende nieuwsberichten. IWIH is inmiddels geblockt, vanwege het feit dat hij de spamhoeren van het Blikopenerteam als spamhoeren benoemde. Toch heeft @Blikopenerteam ruim 7000 volgers, waarvan het merendeel wel zal volgen omdat zij ook worden gevolgd. Toch is IWIH nieuwsgierig wie en wat er achter het spamhoerenteam zit en wat hen in vredesnaam beweegt. Volgens een oud bericht op een weblog van ene Batgirl (@JacquelineWxxx wc-eend) hebben we te maken met zo’n 16 spamaccounts. Waar we @JohnHut2 nog aan toe dienen voegen, zover IWIH nu weet. Als jullie er meer weten, hoort IWIH het graag. Het geheel staat onder leiding van ene Lidwineik_Boom, dat is ook degene die heel fel reageert als je iets lelijks roept over het Blikopenerteam. Maar wat beweegt dit selecte gezelschap om maar hele dagen te gaan zitten spammen? Even verder lezen op de site van @JacquelineWxxx, klikken op een link en, jawel, het is weer de schuld van de mainstream media. Haal het aluminiumfolie uit de keukenlade, want zonder hoedje kom je er niet doorheen. Maar het komt min of meer hier op neer: het nieuws dat je voorgeschoteld krijgt, is in handen van een paar grote partijen. En die partijen gaan je niet al het nieuws geven, maar alleen het nieuws wat hen uitkomt. Even samenvattend is het team Blikopener er dus om je het nieuws te brengen wat je door de grotere partijen onthouden wordt. Het klinkt nog allemaal heel plausibel en hoopvol, maar als we maar even naar de tweets hieronder kijken, zien we dat allemaal weinig nieuws onder de zon brengt. Het zal wel 0,00002 cent per klik opleveren of iets, een andere reden voor dit gespam, kan IWIH niet bedenken. IWIHtip: type even spamhoer en Blikopenerteam in een tweet en ze blokkeren je direct. Scheelt je een hoop ergernis.

3 reacties

 1. Grappig , tijd terug had ik het ook met één van die gekkies aan de stok, voor ik het wist zat mijn mentions vol met BLIKOPENERGEKKIES ! Vreemde Twitter-sekte waarvan het levensbestaan van dit infantiele nieuws RT groepje mij nog steeds ontgaat…

 2. Ik voel me sexy als ik reaguur.

  Buiten dat, de eerste keer dat ik in aanraking kwam met het tuig dat zich in schreeuwende kapitalen “BLIKOPENERTEAM” noemt, was ik nog in de veronderstelling dat het hier een groep bezorgde burgers betrof die tijd en middelen opofferden om ons te informeren over het reilen en zeilen in ons prachtige polderland. Noeste helden die in de bres sprongen voor ons simpele internetpaupers die schijnbaar geen toegang hadden tot de reguliere media, ondanks het feit dat dit opmerkelijk genoeg allemaal op Twitter plaatsvindt.

  Ik besloot dat ik lang genoeg op mijn lauweren had gerust. Deze dappere Don Quichottes (dat was toch die man met dat vleermuispak die z’n ouders had verloren? enfin) lieten mij inzien dat ik niet langer moest zitten toekijken hoe hordes internetters verstoken bleven van nutteloze nieuwsfeiten, objectieve prietpraat en humorvrije humoristisch plaatjes. ik wilde iets doen. Iets betekenen. Ik wilde een BLIKOPENER worden.

  Mijn zoektocht naar de redactie van dit inmiddels onmisbare medium bracht mij naar een adres in Tietjerkeradeel, waar ik al in de keuken achter de sociale werkplaats een hevig transpirerend en naar oud frietvet ruikend vrouwtje aantrof. Ze reikte mij de hand en wilde zich voorstellen, murmelde iets in de trant van “HoiwiezwezweLidwineik” en schuifelde op me af. De schurft op haar handen en de gele vlekken in haar trainingspak deden me vermoeden dat haar de hand schudden geen goed idee was, hoewel dit natuurlijk zuiver persoonlijk is.

  Ik heb tot de dag van vandaag de lucht die om dat mens heen hing niet af kunnen schudden. Mijn vrouw en kinderen hebben we verlaten, op mijn werk ben ik niet meer welkom, mijn gehele buurt is om me heen wegverhuist. Zelf mijn kat Fikkie loopt met een boog om me heen terwijl dat beest zelf ruikt alsof het al 14 jaar dood en begraven is. Het enige wat me nu nog rest is terug te keren naar Tietjerkeradeel en me aan te sluiten bij het BLIKOPENERTEAM.

  En zo ontstond de legende van BLIKOPENER.

  Sylent green is people.

 3. Bartholomeus · · Beantwoorden

  Gelukkig ben ik die site van jou nog nooit ergens tegengekomen op internet! Iets met ketel en pot mompelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s