Nachtelijk Twitteren? They are watching you!

Dat de zogeheten ‘Big data’ op Twitter wordt gebruikt voor onderzoek is niks nieuws onder de zon. Tweets worden al geruime tijd gebruikt door onderzoekers om zaken in kaart te brengen of om voorspellingen te doen aan de hand van het tweetgedrag van personen. Maar nieuw is nu het nachtelijk monitoren van specifieke Twitter gebruikers.

Onderzoekers uit Boston zijn onlangs een kleine 1000 Twitter accounts gaan volgen die veelal in de nacht actief zijn en wel eens Twitteren met bijvoorbeeld de hashtags #insomnia of #nosleep. Naast de slaapproblemen die deze groep logischerwijs ervaart wordt deze groep ook nog gekenmerkt door zaken die afwijken van een ‘reguliere’ Twitter gebruiker. De gevolgde accounts waren vooral ’s nachts en in het weekend actief en diens tweets zijn veelal negatief en somber gestemd. Volgens de onderzoekers loopt deze groep een grotere kans op psychische problemen, zover ze die nog niet hebben uiteraard.

Om het onderzoek een vervolg te geven wil men nu verbanden gaan zoeken tussen nachtelijk Twitter gedrag en psychische stoornissen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de onderzoekers de komende tijd meer accounts gaan volgen. Je bent bij deze dus gewaarschuwd. Zonder dat je het weet maak je binnenkort misschien wel deel uit van een groot psychologisch onderzoek.

Nu zijn de meeste redactieleden van Ikwasinharen niet bekend met nachtelijk Twitteren, dus kunnen wij daar moeilijk over meepraten. Maar gezien het aantal obsessieve hits en Twitter mentions dat we ’s nachts regelmatig krijgen weten we dat een gedeelte van de lezers wel onderdeel uitmaken van #teamnachtbraker. Een tip voor jullie: denk een beetje na wat je om 03:00 uur op Twitter zet. Als je het niet voor jezelf doet doe het dan voor de veiligheid van onze samenleving. Ga gewoon slapen.

een reactie

  1. Ik ben benieuwd of ze ook #discopolo onderzoeken, het onderzoeksrapport zou ik dan wel willen lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s