Honger tijdens de reclame

Snot verkouden ben je na een leuk ritje met de auto, waarin van mevrouw per se de airco aan moest want het is zoooo warm, weer thuis. Het vrouwtje is op Zalando.nl haar tsunami, die iedere ochtend in haar kledingkast bij het openen plaatsvindt, aan het bijvullen en jij zit eindelijk lekker even met de beentje op de bank. Zakje onrendabele chips en ijskoud biertje in de hand voor een lekker avondje ‘De beste zangers van Nederland‘ op de televisie. Volgende week nog een lekkere zonvakantie voor de boeg. Wat kan het leven toch mooi zijn! Totdat je je plasma aanzet en jij precies weer getuige moet zijn van de ellende in landen die je niet eens kunt spellen. Kindertjes in Somalië die nog dunner zijn dan je iPhone. En dan begint er toch weer wat te knagen. Terwijl de ettertjes uit de buurt hun bal rakelings langs jouw lease-Audi A4 hybro++ laten vliegen, vliegen de ledematen van de ettertjes in Soedan in het rond, omdat ze niet netjes tussen de mijnen lopen. 5 euro zakgeld voor een achtjarige is best netjes, maar in sommige landen moeten ze daar wel 50 uur voor werken. Hulpverleners die netjes één voor één onthoofd worden door een paar jurken, droogte, honger, aids, aardbevingen, overstromingen, armoede… Het begint je allemaal een beetje te duizelen. Je schudt even wild met je hoofd, je haalt je schouders op, neemt een slok van je bier en denkt: “En de zangers krijgen ook heus niet makkelijk vanavond.”

Veel kijkplezier allemaal!

een reactie

  1. Ik heb de TV 10 jaar geleden naar het ecopark gebracht. Total waste of time, dat medium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s