Minder Marokkanen

Alweer even geleden, 19 maart vorig jaar, deed Geert Wilders zijn omstreden minder, minder uitspraak over ALLE Marokkanen in ons land. Bewust vergat hij dit keer het woord ‘criminele’. Waarschijnlijk is ook deze kreet bedacht door Martin Bosma. Al doet die nooit uitspraken over wat hij precies voor Geert heeft verzonnen. In de bierkelder kroeg samen op het podium met Léon de Winter de Jong heeft Geert 3 vragen voor de aanwezige Henken en Ingrids. Voor alle figuren die het vervolgens af zijn gaan zwakken nog even de exacte aankondiging van Geert:

“Ik zou van iedereen hier een antwoord willen hebben op de volgende drie vragen. Drie vragen, alsjeblieft, geef een helder antwoord, die onze partij, de PVV, definiëren.”


Dan komt eerst het minder Europese Unie en minder Partij van de arbeid gejoel.  En vervolgens het minder Marokkanen waarna de grote blonde leider de belofte doet dat te gaan regelen. Ik schreef hier al eens eerder over de vermeende bedoeling van deze bewust gedane uitspraak. Er stapten onmiddellijk PVV-leden op en de Pvda nam zich voor om nooit meer op een voorstel van de PVV te stemmen. Nou is deze week het effect van minder (3X) in de 2e kamer bekend geworden. Dat is dat vrijwel geen één partij (behalve het CDA) nog stemt op PVV voorstellen. En dit was dus waarschijnlijk ook de bedoeling. De PVV heeft zichzelf buiten spel gezet en kan nu vanaf de zijlijn makkelijk roepen in de wetenschap dat geen fatsoenlijke partij nog iets met ze te maken wil hebben. Ja, het CDA wel, waar fatsoen dan ook vaak ver te zoeken is. Die zijn nogal ouderwets christelijk hardnekkig hoewel ze na de vorige vrijage met de PVV vrijwel geen zetel over hadden.

Geertje zit veilig in de oppositie na het debacle van de PVV als gedoogpartij.  Toen hij van gekkigheid niet wist hoe hard hij het op een lopen moest zetten omdat het aankwam op verantwoording nemen. Nee, liever wijzen naar anderen dan zelf iets doen. Ook nu weer met dat “foutje” bij dat filmpje in de zendtijd voor politieke partijen. Om de boel eens lekker op te schudden wil hij daar cartoons over Mohammed vertonen. Dat gaat hem natuurlijk stemmen opleveren, logisch. En toen daarbij iets mis ging onmiddellijk zijn vingertje in de richting van de NOS. Maar die gaat helemaal niet over die zendtijd. De haat tegen de publieke omroep zit er diep in zullen we maar zeggen.

4 reacties

    1. Goed verhaal! Allemaal ook even lezen.

  1. Ik geloof niets van die “bedoeling” waar je het over hebt. Aluhoedjes-speculatie.

    1. Dat kan en mag natuurlijk. Wat was denk jij dan zijn bedoeling met die uitspraak? Of was die er gewoon niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s